Latvijas nacionālā sieviešu izlase sestdien 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē izbraukumā ar rezultātu 2:3 (1:0) zaudēja Luksemburgai, mača gaitā nenosargājot divu vārtu pārsvaru, nerealizējot 11 metru soda sitienu un izšķirošos vārtus ielaižot kompensācijas laika piektajā minūtē.

Latvijas izlase, kuras sākumsastāvā pirmoreiz kvalifikācijas turnīru spēlēs devās pussardze Nelle Treimane, maču sāka aktīvi un ar centieniem uzbrukt. Pirmo sitienu pa vārtiem veica Olga Ševcova, kura izgājienā no asa leņķa lika spēlē iesaistīties laukuma saimnieču vārtsardzei, bet puslaika vidū pāri vārtiem bumbu raidīja Sandra Voitāne. Laukumā valdīja līdzvērtīga spēkošanās ar daudzām cīņas epizodēm par bumbu.

Bīstamākas savos uzbrukumos bija Latvijas izlases futbolistes, tiekot arī pie vairākiem stūra sitieniem. Tieši pēc viena no tiem un veiksmīgas cīņas par bumbu 29. minūtē rezultātu atklāja Renāte Fedotova, kvalifikācijas turnīros gūstot savus pirmos vārtus kopš 2017. gada. Puslaika izskaņā palielinājās mājinieču centieni uzbrukumā, sekojot arī pirmajam bīstamajam momentam pie Enijas Annas Vaivodes sargātajiem vārtiem.

Otrā puslaika pašā ievadā savus otros vārtus guva Fedotova, izmantojot acīgu Ševcovas piespēli, taču jau pāris minūtes vēlāk pretiniecēm vienus vārtus atguva laukumā uz maiņu nākusī Žoanna Lorenso Magalaša, kura meistarīgi izmantoja izgājienu pret Vaivodi.

Pēc šiem pavērsieniem iniciatīva pamazām pārgāja Luksemburgas izlases pusē, tomēr bīstamas situācijas Latvijas komandas soda laukuma tuvumā veidojās reti. Mūsu futbolistu pretinieces laukumā spēlēja asi un regulāri pārkāpa noteikumus, dodot Latvijas vienībai vairākas iespējas izpildīt bīstamas standartsituācijas.

Neskatoties uz Latvijas izlases pacietīgo spēli aizsardzībā, Luksemburgas komanda kāroto tomēr panāca, kad 81. minūtē pēc stūra sitiena neizšķirtu atjaunoja Eimija Tomsone. Arī turpinājumā mājinieces centās uzbrukt, kamēr Latvijas komanda allaž izskatījās bīstama prettriecienos. Vienā no tiem lieliska iespēja izcelties bija Viktorijai Zaičikovai, kuras sitiens izrādījās par vāju. Mača kompensācijas laikā par otro brīdinājumu no laukuma tika noraidīta Karlīna Miksone.

Dramatiskās spēles pēdējās minūtēs Latvijas izlase tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu, kuru nopelnīja Ševcova. Pie bumbas devās Voitāne, tomēr pārāka šajā duelī izrādījās pretinieču vārtsardze. Minūti vēlāk savu iespēju izraut uzvaru izmantoja Luksemburga, kad Tomsonei kompensācijas laika piektajā minūtē padevās lielisks tālsitiens.

SPĒLES IERAKSTS:

FOTO GALERIJA:

Kā ziņots, šī spēle sākotnēji bija paredzēta piektdienas vakarā, tomēr slikto laikapstākļu dēļ tā tika pārcelta.

Ar Luksemburgas izlasi mūsu komanda šajā kvalifikācijas turnīrā vēl nebija tikusies. Pasaules rangā Latvija ieņem 110. pozīciju, bet Luksemburga atrodama 116. vietā.

Kvalifikācijas turnīra D grupas kopvērtējumā tagad Luksemburga ar sešiem punktiem ieņem ceturto vietu, bet Latvija pie punktiem nav tikusi un ir sestā.

Nākamo turnīra spēli Latvijas izlase aizvadīs jau otrdien izbraukumā pret Austriju.

Katras grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies finālturnīram, bet otro vietu ieguvējas savā starpā sacentīsies par vēl divām ceļazīmēm uz Austrāliju un Jaunzēlandi. Eiropas konfederācijas zonai šoreiz paredzētas 11 vietas finālturnīrā, kas pirmo reizi vēsturē pulcēs 32 spēcīgākās izlases no visas pasaules.

Kā ziņots, februārī Latvijas izlase aizvadīja trīs spēles pārbaudes turnīrā Turcijā, uzvarot Lietuvu (1:0), cīnoties neizšķirti ar Bulgāriju (1:1) un piekāpjoties Venecuēlai (0:3).