Salaspils stadiona mākslīgais segums saņēmis Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) sertifikātu, kas to padara par trešo sintētiskā seguma laukuma Latvijā, kurā var organizēt starptautiska līmeņa Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) un FIFA sacensības.

Jaunā seguma uzklāšanu Salaspils stadionā Latvijas Futbola federācija (LFF) veica 2020. gadā, bet šīgada martā sadarbībā ar Apvienotās Karalistes testēšanas uzņēmumu "Sports Labs" veica tā sertifikāciju. Visos laukumu klāšanas projektos, kuros piedalās LFF, tiek nodrošināts FIFA kvalitātes standartiem atbilstošs segums, taču saskaņā ar FIFA sintētisko segumu kvalitātes programmu, ja attiecīgajā stadionā paredzētas starptautiskas sacensības, jāveic tā sertifikācija. Vienlaikus stadionam ir jāatbilst attiecīgajai starptautiskajai kategorijai, kuru nosaka stadionu infrastruktūras noteikumi.

"Sertificēšanas procesā tiek veikti dažādi mērījumi, no kuriem galvenie ir seguma un tā pildījuma atbilstība ražotāja noteiktajām tehniskajām prasībām, gumijas pildījumu daudzums, laukuma līdzenums, bumbas ripošanas un atlēciena tendences, seguma amortizācija un deformēšanās," skaidro LFF Infrastruktūras un saimniecības nodaļas vadītājs Haralds Gudermanis. "Šis process sertificētam laukumam ir jāveic ik pēc trīs gadiem. Iegūtie rezultāti lieliski parāda, cik labi vai slikti attiecīgais laukums tiek kopts. Protams, LFF arī pati pirms katras sezonas veic laukumu kvalitātes novērtēšanu."

Tagad bez Salaspils stadiona Latvijā ir vēl divi FIFA sertificēti sintētiskie segumi – "LNK Sporta Parks" un FK "Jelgava" sporta bāze.

Pirmās starptautiskās sacensības Salaspils stadionā norisināsies jau aprīlī, kad tur notiks viens no 2022. gada Eiropas WU-19 čempionāta kvalifikācijas kārtas mačiem.