Jaunizveidotā Latvijas sieviešu telpu futbola izlase aizvadījusi savu pirmo selekcijas treniņnometni galvenā trenera Artūra Šketova vadībā, uzsākot gatavošanos debijai oficiālās sacensībās. Uz treniņiem bija aicināta 21 spēlētāja.

Kā zināms, A. Šketovs bija ilggadējs Latvijas vīriešu telpu futbola izlases galvenais treneris. Nu viņš var savu pieredzi nodot jaunajai izlasei, kurai gaidāmais turnīrs būs pirmā šāda veida pieredze un izaicinājums.

"Paldies visām meitenēm, kuras mums pievienojās šajā nometnē. Tas viņām ir liels izaicinājums, jo telpu futbols ievērojami atšķiras no klasiskā futbola. Jāapgūst daudz jaunu nianšu, un arī man kā trenerim darbs ar meitenēm ir kas jauns. Ļoti patika meiteņu ieintresētība treniņu laikā un teorētiskajās nodarbībās. Tas ir viens no priekšnosacījumiem, lai sasniegtu rezultātu. Tāpat nometnes noslēgumā aizvadījām savstarpējo spēli, kura arī sniedza daudz informācijas un pamatu tālākam darbam," pauž treneris.

Aprīļa beigās komandai Latvijā paredzētas divas pārbaudes spēles pret Lietuvu.

Latvijas sieviešu telpu futbola izlase maijā piedzīvos savu debiju Eiropas čempionāta atlases sacensībās. Latvijas komanda 2023. gada Eiropas čempionāta priekšsacīkšu kārtā ielozēta A grupā kopā ar mājinieci Serbiju, Ziemeļīriju un Nīderlandi.

FOTO GALERIJA: