Ceturtdien tiešsaistes prezentācijas pasākumā tika iepazīstināts ar jaunās "Optibet" Nākotnes līgas sezonas aktualitātēm. Čempionāta atklāšanas spēle 8. aprīlī Jelgavā.

PREZENTĀCIJAS IERAKSTS:

Dāvids Isakovs, turnīra direktors: "Beidzot varam sākt čempionātu tam paredzētajā laikā, nevis vasarā, kā tas bija iepriekšējos divos gados. Kā to parāda pirmās Virslīgas kārtas, visi ir sailgojušies pēc futbola un ažiotāža ir liela. Ņemot vērā, ka turnīra formāts ir mainījies, citādāk piegājām arī čempionāta kalendāra veidošanai, padarot to profesionālāku. Tas ļaus absolūto vairumu spēļu sākt atsevišķos laikos, lai līdzjutējiem būtu plašākas iespējas sekot līdzi notikumiem. Čempionāts kļūs pievilcīgāks arī pateicoties mūsu plānotajai komunikācijai un darbam ar klubiem. Gribam, lai šis turnīrs turpina stiprināties kā produkts, ar kuru LFF un klubi var lepoties."

Renārs Krīgers, LFF Mārketina un komunikācijas nodaļas vadītājs: "Šī čempionāta lielākā vērtība ir dalībnieku lokālpatriotisms pilsētas un reģiona līmenī, kas vairākās vietās ļauj priecāties par kupli piepildītām tribīnēm. Šī ir vērtība, kuru sadarbībā ar klubiem vēlamies attīstīt. Tāpat ejam soli uz priekšu tiešraižu nodrošinājumā, jo šosezon katras kārtas centrālā spēle būs redzama LFF mājaslapā integrētā platformā, ļaujot pēc mača baudīt arī apskatus un vārtu guvumus. Šīgada pieeja kalendāra veidošanai nākotnē mums ļaus palielināt tiešraižu skaitu, turklāt arī šosezon būs vairāki klubi, kuri paši organizēs savu spēļu tiešraides. Paldies "Optibet" par aktīvo līdzdalību čempionāta organizēšanā!"

Turnīrs divos apļos risināsies no aprīļa līdz novembrim. Sacensībās startēs septiņi pērnās sezonas dalībnieki, trīs jaunpienācēji no Latvijas 2. līgas čempionāta, kā arī četras "Optibet" Virslīgas čempionāta dublieru komandas.

Jaunā sezona sāksies ar spēli 8. aprīlī FK "Jelgava" sporta bāzē, kur vietējā FS "Jelgava" komanda tiksies ar "RFS-2" futbolistiem, bet pēc tam nedēļas nogalē vēl sešas spēles uzņems laukumi Rīgā, Smiltenē, Liepājā un Rēzeknē.

Kā zināms, dublieru čempionāta komandām no šīs sezonas tiek dota iespēja integrēties Latvijas futbola līgu sistēmā. "Optibet" Nākotnes līgā tiek integrētas četras šādas komandas bez iespējas kvalificēties "Optibet" Virslīgas čempionātam.

"Optibet" Nākotnes līgas pirmās vietas ieguvēja iegūs tiesības pārcelties uz "Optibet" Virslīgas čempionātu, bet otrās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar Virslīgas devīto labāko komandu. Vienības, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņems 13. un 14. vietu, zaudēs tiesības piedalīties 2023. gada "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā un savu vietu dos labākajām 2. līgas pārstāvēm. Komanda, kas 2022. gada čempionātā ieņems 12. vietu, divās pārspēlēs tiksies ar 2. līgas komandu, kas 2022. gada čempionātu noslēgs trešajā vietā.

Turnīram iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram kontos.