Latvijas U-17 izlase otrdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtas noslēdzošajā spēlē Dānijā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Zviedriju.

Latvijas izlases sastāvā šim mačam tika veiktas vairākas rokādes, kā rezultātā visas trīs turnīra spēles komandas sākumsastāvā uzsāka pieci spēlētāji - Dāvis Viljams Veisbuks, Roberts Laurovs, Kristaps Grabovskis, Ivans Patrikejevs un Alans Kangars.

Latvijas jaunieši visas spēles garumā saviem pretiniekiem izradīja līdzvērtīgu pretestību un regulāri apdraudēja sāncenšu vārtus, kuru virzienā tika izdarīti vairāk nekā desmit sitieni. Spēles pašās beigās Grabovska raidītā bumba atsitās pret pretinieku vārtu konstrukciju.

Pirms tam turnīrā Latvijas izlase piedzīvoja divus sāpīgus zaudējumus pret Šveici (0:1) un Dāniju (2:3), šķiroties no izredzēm kvalificēties finālturnīram un ierindojoties savas apakšgrupas ceturtajā vietā. Tikmēr zviedri iepriekš spēlēja 2:2 ar Dāniju un ar 2:0 apspēlēja Šveici. Zviedrijas izlasi mūsu jaunieši bija iepazinuši jau pirmajā atlases kārtā, kad pretinieku laukumā tika panākts neizšķirts 2:2.

Elites kārtā astoņu grupu uzvarētājas, kā arī septiņas labākās otro vietu ieguvējas nopelnīs ceļazīmi uz finālturnīru, kas maijā un jūnijā notiks Izraēlā.

Galvenais treneris Jurģis Pučinsks izlasē bija iekļāvis 21 spēlētāju no deviņiem pašmāju klubiem, kā arī klubiem Itālijā un Vācijā.

Šī bija tikai ceturtā reize vēsturē, kad mūsu U-17 izlase iekļuvusi Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtā. Tas pats izdevās arī 2005., 2011. un 2014. gadā. Pirmajā atlases kārtā 2005. gadā dzimušo puišu Latvijas izlase rudenī, spēlējot grupā ar Zviedriju, Čehiju un Lietuvu, ieguva četrus punktus un izcīnīja otro vietu.