Pēc uzvarētās pārbaudes spēles pret Azerbaidžānu (1:0) Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs sniedza savu komentāru par maču un atbildēja uz mediju jautājumiem.

Tipiska pārbaudes spēle. Mums bija savi uzdevumi, kurus gribējām realizēt - gan uzbrukumu veidošanas stadijā, gan aizsardzības darbībās. Spēle izdevās kopumā viduvēja. Bija pietiekami daudz tehniskā brāķa, daudz jautājumu par lēmumiem laukumā. Jāatzīmē, ka Azerbaidžānas izlase ir pietiekami laba līmeņa komanda ar labiem izpildītājiem. Pirmā puslaika pirmajās 15 minūtēs mums bija pietiekami daudz problēmu. Kas bija labi, mums izdevās atgriezt kontroli pār spēli. Esam priecīgi, ka ne ar to visizteiksmīgāko sniegumu mums izdevās uzvarēt. Izdevās pastrādāt pie tiem momentiem, kas būs nepieciešami jūnijā.

Mēs pazaudējām vienpadsmit spēlētājus no tiem, kas varētu spēlēt. No tiem kādi pieci seši būtu reāli pretendenti uz vietu sākumsastāvā. Esošajā situācijā paši izvēlējāmies ne tik agresīvu spēli visa mača gaitā. Brīžiem aktīvi presingojām, brīžiem pārslēdzāmies uz vidējo bloku, kurā bija jāspēlē agresīvāk.

Uzbrukumā problēma bija tāda, ka mēs pārāk ilgi pārvietojām bumbu no viena laukuma flanga uz otru. Ne vienmēr izmantojām iespēju spēlēt vertikālāk. Otrs variants bija spēlēt starp līnijām. Brīžiem tas izdevās, brīžiem ne. Pietrūka drošākas spēles uz priekšu.

Spēle šodien varēja iegrozīties tā, ka kāds no jaunpienācējiem būtu noderējis laukumā. Viņi varēja debitēt. Šodien tas vēl nenotika, bet viņiem tā bija ļoti lietderīga pieredze. Šie puiši sevi ļoti labi parādīja.

Kopumā tā bija laba situācija, ka Raimonds varēja aizvadīt divas pilnas spēles. Mums bija iespēja pārliecināties par to, ko viņš var un ko ne. Savstarpējā sapratne gan abiem ir tāla no ideālas. Vlada un Roberta sadarbība bija izkoptāka, viņi jau labi viens otru juta. Bet labi, ka tagad Raimonds un Vlads aizvadīja divus mačus kopā un ieguva savstarpējās sadarbības pieredzi.