Latvijas nacionālā izlase otrdien, noslēdzot treniņnometni Maltā, pārbaudes spēlē ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja Azerbaidžānu.

Dainis Kazakevičs pēc spēles pret Kuveitu sākumsastāvā veica trīs izmaiņas, dodot iespējas Renāram Varslavānam, kuram šis bija pirmais mačs starta vienpadsmitniekā, un Aleksejam Saveļjevam. Vārtos šoreiz stājās Pāvels Šteinbors. Savainojumu dēļ maču izlaida Eduards Emsis un Jānis Ikaunieks.

Spēli abas komandas sāka piesardzīgi un lēni. Pirmajās minūtēs reizi izgājienā nācās spēlēt Šteinboram, kamēr Latvijas komandas uzbrukumu centieniem patraucēja kļūdas piespēlēs un bumbas apstrādē. Pirmo sitienu pa vārtiem 13. minūtē izdarīja Raimonds Krollis, savukārt 17. minūtē Latvijas izlasi pēc ļoti spēcīga pretinieku sitiena glāba vārtu pārliktnis.

Teritoriālais pārsvars spēles turpinājumā piederēja Azerbaidžānai. Mūsu komanda pacietīgi spēlēja bumbas atņemšanā un centās pārsteigt ar presinga epizodēm. Mača 27. minūtē pēc stūra sitiena centrējuma ar galvu sita Kristers Tobers, bet trīs minūtes vēlāk pēc lieliskas spēles presingā, piespēles un Vladislava Gutkovska snieguma pretinieki, veicot pēdējās cerības noteikumu pārkāpumu, palika mazākumā. Sekojušajā brīvsitienā neprecīzs bija Andrejs Cigaņiks.

Iniciatīvu gan šis pavērsiens Latvijas izlasei turpinājumā nedeva, turklāt vienā no epizodēm bumba pēc Antonija Černomordija pieskāriena vēlreiz satricināja Šteinbora sargāto vārtu pārliktni.

Sākoties otrajam puslaikam, debiju Latvijas izlasē piedzīvoja Rihards Matrevics, kurš devās laukumā Šteinbora vietā. Latvijas izlase centās spēlēt augstāk un rūpīgi piegāja katrai nopelnītajai standartsituācijai, lai gan kopumā ar uzbrukumu veidošanu komandai nevedās. Mača 63. minūtē laukumā Cigaņika vietā devās Alvis Jaunzems, bet vēlāk Varslavānu nomainīja Vladimirs Kamēss.

Pāris minūtes vēlāk Latvijas vienībai pēc ilgāka pārtraukuma izdevās iespiest pretiniekus savā soda laukumā un radīt spiedzi pie sāncenšu vārtiem. Ilgākam spiedienam gan patraucēja kļūdas piespēlēs, kamēr otrā laukuma galā izcilā izklupienā komandu glāba Černomordijs. Mača 75. minūtē lielisks tālsitiens padevās Jaunzemam, taču vietā bija Azerbaidžānas komandas vārtsargs.

Līdz pat spēles beigām Latvijas izlase turpināja meklēt laimi pretinieka soda laukuma tuvumā un savu panāca 85. minūtē, kad pēc Raimonda Kroļļa sitiena un sekojušā stūra sitiena no pašas vārtu priekšas izcēlās Gutkovskis. Nervozā spēles izskaņā laukumā devās arī Igors Tarasovs, Kaspars Dubra par otro brīdinājumu izpelnījās noraidījumu, bet Matrevics lika par sevi runāt ar lielisku glābiņu pēc brīvsitiena.

Pasaules rangā Azerbaidžānas izlase atrodas 121. vietā, savukārt Latvija ir 135. pozīcijā.

Abas izlases iepriekš savā starpā bija tikušās četrās pārbaudes spēlēs, kas visas notika Rīgā – 2018. gadā (1:3), 2004. gadā (2:2), 2002. gadā (0:0) un 1997. gadā (0:0). No tikšanās pirms četriem gadiem šajā Latvijas izlases sasaukumā ir tikai pieci spēlētāji.

Kā ziņots, treniņnometnes ietvaros Latvijas izlase aizvadīja arī pārbaudes spēli pret Kuveitu, cīnoties neizšķirti 1:1. Ar šiem mačiem valstsvienība gatavojas UEFA Nāciju līgas jaunā cikla pirmajām spēlēm jūnijā.

Dažādu iemeslu dēļ izlasei šoreiz nepalīdzēja tādi spēlētāji kā Roberts Uldriķis, Artūrs Zjuzins, Raivis Andris Jurkovskis, Krišs Kārkliņš, Mārtiņš Ķigurs, Dāvis Ikaunieks, Daniels Ontužāns un Mārcis Ošs. Pirmoreiz uz valstsvienību bija izsaukti Daniels Balodis, Emīls Birka un Iļja Korotkovs.

SPĒLES LABĀKO EPIZOŽU VIDEO:

FOTO GALERIJA: