Par pirmās Latvijas sieviešu telpu futbola līgas (STFL) sezonas uzvarētāju kļuvusi Rīgas Futbola skola, kas svētdien finālā "Rimi Olimpiskajā centrā" ar 2:0 uzvarēja FS "Metta" komandu.

Uzvarētāju labā pirmajā puslaikā izcēlās Madlēna Marta Godiņa, bet otrajā puslaikā pārsvaru nostiprināja Emīlija Teice.

FOTO GALERIJA

Pirms tam ceturtdaļfinālā Rīgas Futbola skola divu maču summā pārspēja FK "Tukums 2000" komandu (3:0 un 2:1), savukārt pusfinālā ar 3:1 uzvarēja FC "Talsi" vienību. Tikmēr FS "Metta" pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā apspēlēja FK "Jelgava" (2:0 un 4:1), bet pusfinālā pēc 3:3 neizšķirta pēcspēles sitienos svinēja panākumu pār Rēzeknes BJSS.

Bronzas medaļas čempionātā izcīnīja FC "Talsi", kas pretinieču laukumā uzvarēja rēzeknietes ar 5:1. Divreiz izcēlās Alise Rukse, pa reizei precīzas bija Dārta Silgale, Deina Pavāre un Elisa Eihvalde, bet laukuma saimnieču labā vārtus guva Sofija Garanča.

Pirms tam pirmajā posmā par labāko kļuva Rēzeknes BJSS komanda, par punktu apsteidzot Talsu vienību un vēl par punktu – Rīgas Futbola skolu.

Par čempionāta labāko spēlētāju tika nosaukta Anna Belova (Rīgas Futbola skola), labākās vārtsardzes balvu saņēma Asnāte Lindermane (FC "Talsi"), bet ar 15 precīziem sitieniem labākās vārtu guvējas godā tika celta Jekaterina Ovsjankina (Rēzeknes BJSS).

Šādas sacensības, kas risinās pēc telpu futbola noteikumiem, ieviestas ar mērķi ilgtermiņā izveidot Latvijas sieviešu telpu futbola izlasi. Turnīrā piedalās spēlētājas, kuras dzimušas 2007. gadā un agrāk, kā arī divas 2008. gadā dzimušas spēlētājas katrā komandā.

Kā ziņots, jaunizveidotā Latvijas sieviešu telpu futbola izlase maijā piedzīvos savu debiju Eiropas čempionāta atlases sacensībās. Latvijas komanda, kuras vadīšana uzticēta Artūram Šketovam, 2023. gada Eiropas čempionāta priekšsacīkšu kārtā ielozēta A grupā kopā ar mājinieci Serbiju, Ziemeļīriju un Nīderlandi.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.