Latvijas U-17 izlase sestdien Dānijā aizvadīja savu otro maču Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtas mini turnīrā. Spēlē pret mājiniekiem dāņiem mūsu komanda piekāpās ar 2:3.

Šajā mačā mūsu jauniešiem bija jāiztiek bez Haralda Silagaiļa un Kevina Cēsnieka, kuri kvalifikācijā pēc diviem brīdinājumiem bija spiesti izlaist vienu maču.

Spēle Latvijai iesākās maksimāli neveiksmīgi - dāņi guva vārtus jau pēc spēlētas pusminūtes, kad apjukumu mūsu soda laukumā izmantoja Valdemars Biskovs-Andreasens. Latvija centās atspēlēties un pēc viena no mūsu komandas uzbrukumiem puslaika vidū dāņi aizjoza pretuzbrukumā, dubultojot savu pārsvaru. Nepilnas divas minūtes vēlāk Eliass Hansborgs-Sērensens guva savus otros vārtus spēlē.

Latvija pirmajā puslaikā vienreiz ieraidīja bumbu pretinieku vārtos, bet tiesneši fiksēja aizmugures stāvokli. Tāpēc, pārtraukumā ejot, rezultāts palika 0:3.

Pēc mača atsākšanas Latvija centās kārtējo reizi šajā kvalifikācijas ciklā "ieķerties" spēlē. 58. minūtē pēc komandas kapteiņa Ivana Patrikejeva izpikldītas standartsituācijas no laukuma dziļuma dāņu vārtsargs zaudēja modrību un ielaida bumbu vārtos - 1:3 un atjaunota intrigas dzirksts.

Mūsu komandai izdevās izveidot vēl pāris iespējas, taču samazināt rezultāta starpību līdz minimumam izdevās tikai pēdējās sekundēs, kad izcēlās Roberts Adītājs.

SPĒLES VIDEO IERAKSTS:

Kā zināms, mini turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 0:1 piekāpās vienaudžiem no Šveices, bet 29. martā mūsu komandai paredzēta spēkošanās ar Zviedriju, ar ko novembrī spēlēts neizšķirti 2:2.

Elites kārtā astoņu grupu uzvarētājas, kā arī septiņas labākās otro vietu ieguvējas nopelnīs ceļazīmi uz finālturnīru, kas maijā un jūnijā notiks Izraēlā.

Galvenais treneris Jurģis Pučinsks izlasē iekļāvis 21 spēlētāju no deviņiem pašmāju klubiem, kā arī klubiem Itālijā un Vācijā.

Šī ir tikai ceturtā reize vēsturē, kad mūsu U-17 izlase iekļuvusi Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtā. Tas pats izdevās arī 2005., 2011. un 2014. gadā. Pirmajā atlases kārtā 2005. gadā dzimušo puišu Latvijas izlase rudenī, spēlējot grupā ar Zviedriju, Čehiju un Lietuvu, ieguva četrus punktus un izcīnīja otro vietu.