Pēc Maltā aizvadītās pārbaudes spēles starp Latvijas un Kuveitas futbola izlasēm (1:1) mūsu valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs sniedza savus komentārus.

"Kopumā šī bija tāda tipiska pārbaudes, varētu pat teikt pirmssezonas, spēle, kurā brīžiem emociju un vēlmes bija vairāk nekā satura, kādu gribējām. Varu noteikti teikt, ka šī mums bija tāda diezgan informatīva spēle, jo mača gaitā izveidojās vairākas situācijas, kādas mums var būt arī Nāciju līgas mačos. Bija būtiski saprast, kas no tā, ko gatavojam, nostrādās konkrētās situācijās un kā spēlētāji šādos gadījumos reaģēs," treneris atgādināja, ka šo spēļu galvenais uzdevums ir pienācīgi sagatavoties jūnija spēlēm.

"Esam apbēdināti, ka neizdevās uzvarēt. Otro puslaiku, manuprāt, nospēlējām labāk nekā pirmo. Visas spēles gaitā mums bija zināms spēles pārsvars vārtu gūšanas iespēju un bumbas kontroles ziņā, taču tai pat laikā, neslēpšu, bija vairākas lietas, kas neizdevās un kas raisīja negatīvu vērtējumu pēc šīs spēles."

Latvijas izlases galvenais treneris atgādināja, ka šī gada spēļu kalendārs liek domāt par jauninājumiem spēles stilā. "Jāņem vērā, ka viss pagājušais gads bija jāaizvada nedaudz citā stilistikā. Saprotams, ka reāli nepieciešams laiks, lai atslīpētu tos jaunumus, ko gribam realizēt spēlēs. Šajā ziņā bija zināms progress, bet esam vēl tālu no tā, ko vēlamies redzēt."

"Uzskatu, ka otrajā puslaikā izveidojām pietiekami daudz momentu, arī pirmajā puslaikā tādi bija. Pretiniekiem bija divi momenti spēlē, viņi guva vienus vārtus, mums bija krietni vairāk momentu. Sitiena un pēdējās piespēles fāzē ne viss izdevās tā, kā mēs to gribējām, bet vēlreiz uzsvēršu - izveidojām pietiekami daudz vārtu gūšanas iespēju. Mani līdz galam neapmierināja mūsu spēle pie standartsituācijām. Mums tādu šodien bija daudz, bet vārtus gūt neizdevās. Lai gan - pāris reižu tikām pie diezgan bīstamiem sitieniem."