Latvijas nacionālā izlase piektdien pārbaudes spēlē Maltā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Kuveitu.

Dainis Kazakevičs sākumsastāvā sūtīja kreisās malas aizsargu Vladislavu Sorokinu, kuram šis bija tikai trešais mačs izlasē, centra pussargu Kristeru Toberu, kurš valstsvienības kreklā nebija redzēts tieši vienu gadu, un uzbrucēju Raimondu Krolli, kuram šī bija tikai otrā pieredze izlases starta sastāvā.

Spēles ievadā Latvijas izlase ieguva pārliecinošu bumbas kontroli, bet pretinieku vārtus pirmoreiz apdraudēja piektajā minūtē ar Andreja Cigaņika tālsitienu. Tomēr Kuveitas futbolistiem izdevās 12. minūtē ar vienu no saviem pirmajiem uzbrukumiem gūt vārtus, kad pēc centrējuma Latvijas futbolisti vārtu priekšā netika līdz bumbai. Neilgi pēc tam pēc pozicionālas kļūdas aizsardzībā pretiniekiem bija vēl viena iespēja izcelties. Pamazām Latvijas izlase gan no šī pavērsiena atguvās un ar agresīvu presingu atguva bumbas kontroli.

Mazliet līdz iespējai sist no pašas vārtu priekšas 31. minūtē pietrūka Vladislavam Gutkovskim, bet Cigaņika un Alvja Jaunzema raidījumi tika bloķēti. Pāri vārtiem ar galvu sita Krollis. Vienā no epizodēm soda laukumā krita Gutkovskis, tomēr tiesneša svilpe klusēja. Jau pirmā puslaika izskaņā Latvijas izlasē nācās veikt piespiedu maiņu, kad Eduardu Emsi nomainīja Aleksejs Saveļjevs. Pēdējās minūtēs bīstamu soda sitienu izpildīja Roberts Savaļnieks, kura raidījumu pretinieku vārtsargs spēja atsist, savukārt Kroļļa raidījums lidoja pāri mērķim.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka ar Jāņa Ikaunieka un Renāra Varslavāna došanos laukumā. Otrais no viņiem, aizvadot trešo maču izlasē, jau pēc neilga brīža tika pie iespējas, kurā savu komandu glāba kuveitiešu vārtsargs. Mazliet vēlāk viņa reidu un piespēli neizmantoja Krollis, bet vēl pēc brīža bīstami sita Saveļjevs. Uzbrukumu vilnī ļoti spēcīgi no distances sita arī Tobers, un pēc vārtsarga atvairītās bumbas pirmais pie tās bija Savaļnieks, triecot to tīklā un gūstot savus otros vārtus valstsvienībā.

Turpinoties Latvijas komandas spiedienam, skaisti no gaisa pa vārtiem sita Gutkovskis, liekot pretinieku vārtsargam demonstrēt visu savu meistarību. Mača 73. minūtē pēc stūra sitiena gar vārtu stabu bumbu raidīja Kaspars Dubra, bet nedaudz vēlāk laukumā tika sūtīts Vladimirs Kamešs. Par spīti Latvijas izlases aktīvajiem centieniem uzbrukumā, rezultāts atlikušajā laikā vairs nemainījās.

Abas izlases iepriekš savā starpā bija tikušās vienreiz – 2003. gada decembrī pārbaudes mačā ar 2:0 pārāka bija Kuveita. FIFA rangā Latvija pašlaik ir atrodama 135. vietā, bet Kuveita ir 143. pozīcijā.

Maltā notiekošajā treniņnometnē Latvijas izlasei paredzēta vēl viena pārbaudes spēle – otrdien pret Azerbaidžānu. Ar šiem mačiem valstsvienība gatavojas UEFA Nāciju līgas jaunā cikla pirmajām spēlēm jūnijā.

Dažādu iemeslu dēļ izlasei šoreiz nepalīdz tādi spēlētāji kā Roberts Uldriķis, Artūrs Zjuzins, Raivis Andris Jurkovskis, Krišs Kārkliņš, Mārtiņš Ķigurs, Dāvis Ikaunieks, Daniels Ontužāns un Mārcis Ošs. Pirmoreiz uz valstsvienību izsaukti Daniels Balodis, Emīls Birka un Iļja Korotkovs.

LABĀKO EPIZOŽU VIDEO:

FOTO GALERIJA: