Šonedēļ ar pirmajām spēlēm sāksies 2022. gada Latvijas jaunatnes čempionāta sezona, kurā kopumā 190 komandas mērosies spēkiem Elites, Meistarības un Attīstības grupās.

Sacensības risināsies piecos dažādos vecumos ar katram pieskaņotu komandu sadalījumu un izspēles kārtību, kas detalizēti ir aplūkojama ŠEIT. Čempionāta dalībnieku skaits, neskatoties uz pandēmijas radīto ietekmi, saglabājis pēdējo gadu dinamiku, turklāt pirmoreiz kopš 2019. gada un pandēmijas sākuma jaunatnes čempionāta starts ir paredzēts ierastajos datumos - marta beigās.

Arī šosezon čempionāta sekotājiem tiks nodrošināti video apskati no Elites grupas vairāku vecumu sacensībām. Tie būs pieejami LFF YouTube kanālā.

"Vēlamies apsveikt visus klubus, trenerus, spēlētājus un viņu vecākus ar čempionāta sākumu! Šogad čempionātam pieteicās ap 200 komandām, taču dažādu iemeslu dēļ dalību ir apstiprinājušas 190. Ņemot vērā divas iepriekšējās sezonas un pandēmijas ietekmi, šis skaits ir pietiekami liels, tāpēc ar nepacietību gaidām čempionāta sākumu. Šogad, veidojot kalendāru, vairākos Elites grupas turnīros cenšamies pieturēties pie spēļu dienām, kas nozīmē, ka visas viena Elites grupas čempionāta komandas aizvadīs spēles vienā dienā. Tas ļaus komandu treneriem efektīvāk plānot treniņu mikrociklus, kas, ceram, uzlabos spēlētāju sniegumu un ļaus viņiem attīstīties vēl vairāk. Tāpat šogad pirmoreiz tiks izmēģināta sistēma, kas paredz čempionāta otrajā posmā savstarpējos dueļus starp Elites un Meistarības grupu komandām. Tas ļaus spēlētājiem iegūt lielāku augstas intensitātes spēļu pieredzi. Veidojot šī gada čempionāta reglamentu un kalendāru, īpašu uzmanību veltījām spēlētāju attīstībai un izaugsmei. Vēlamies novēlēt visiem veiksmīgu sezonu, stipru veselību, kā arī panākumus futbola laukumā un ārpus tā," pauž LFF Elites futbola departamenta vadītāja vietnieks Deniss Bezuščonoks un LFF jaunatnes futbola speciālists Edgars Vardanjans.