Latvijas WU-17 meiteņu izlase pirmdien 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas otrajā un noslēdzošajā spēlē Armēnijā ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja mājinieces, savā apakšgrupā ieņemot otro vietu.

Galvenā trenere Liene Vāciete pēc turnīra pirmās spēles pret Turciju sākumsastāvā veica četras izmaiņas, laukumā laižot Elzu Renāti Strazdiņu, Santu Saniju Vuškāni, Martu Loretu Heringu un Tatjanu Jakoveli.

Pirmajā puslaikā laukumā valdīja līdzvērtīga spēkošanās ar maz sitieniem pa vārtiem un daudzām cīņas epizodēm. Labākas šādā duelī izrādījās latvietes, kad puslaika pēdējās minūtēs pēc veiksmīga izgājiena savus otros vārtus turnīrā guva Vuškāne.

Otrajā puslaikā aktīvi uzbruka abas komandas – mājinieces, lai atspēlētos, bet latvietes, lai uzlabotu savas pozīcijas otro vietu ieguvēju ieskaitē. Arī šoreiz prasmīgākas bija Latvijas pārstāves un arī šoreiz par sevi lika runāt Vuškāne, nodemonstrējot neatlaidību pretuzbrukumā un ar atkārtotu sitienu triecot bumbu vārtos. Spēles kompensācijas laikā precīza bija arī Ance Katane, tomēr viņas vārtu guvumā tika fiksēta aizmugure.

SPĒLES IERAKSTS:

Turnīra ievadā abas komandas atzina Turcijas pārākumu (1:5 Latvijai un 0:4 Armēnijai), kas nozīmēja, ka pirmdienas spēlē tika sadalīta kopvērtējuma otrā vieta. Latvijas valstsvienības apakšgrupā bija plānota arī Velsas izlases dalība, tomēr tā no šādas iespējas atteicās.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā kārtā Latvijas WU-17 izlase sacentās B līgā, uz vietu finālturnīrā nepretendējot. Iepriekš pirmajā kārtā pērnajā oktobrī mūsu komanda Turcijā izcīnīja vienu punktu divās spēlēs, un ieguva trešo vietu. B līgas sešu apakšgrupu uzvarētājas un labākā no otro pozīciju ieguvējām tiks paaugstinātas uz A līgu 2022./2023. gada kvalifikācijas ciklā.

Lienes Vācietes vadītajā komandā bija pulcētas 20 futbolistes no astoņiem pašmāju klubiem. Viena no spēlētājām ikdienā trenējas Anglijā.