Latvijas Futbola federācijas (LFF) un ar to saistīto futbola akadēmiju delegācija dosies pieredzes un zināšanu iegūšanas braucienā uz Nīderlandi, kur no 28. līdz 30. aprīlim stažēsies valsts augstākās futbola līgas "Eredivisie" klubā Arnemas "Vitesse".

Brauciena delegāciju veidos LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs, LFF Izglītības daļas vadītājs Jurijs Andrejevs, kā arī 11 futbola akadēmiju sporta direktori. Ar šīs viesošanās palīdzību LFF turpina izglītot savu futbola akadēmiju sporta direktorus, sekojot jau iepriekš iegūtajai pieredzei mācību semināros Liepājā un Rīgā, kas notika sadarbībā ar attiecīgi Liepājas Sporta spēļu skolu un Futbola skolu METTA.

Viesošanās laikā LFF delegācija tiks iepazīstināta ar "Vitesse" kluba jaunatnes akadēmijas darbu, kā arī piedalīsies dažādu akadēmijas vecuma grupu, kā arī kluba pirmās komandas futbola nodarbībās. Tāpat delegācija iegūs padziļinātu informāciju par kluba pieredzi savas jaunatnes akadēmijas un tās infrastruktūras attīstīšanā. "Vitesse" kluba vadība iepazīstinās LFF delegāciju ar tā darbībām sociālās atbildības jomā un dalīsies savā pieredzē citos ar jaunatnes futbola attīstīšanu saistītos jautājumos. Tāpat Nīderlandes vienības pārstāvji iepazīstinās ar savu pieredzi pašu rīkotajos pasākumos, kas domāti kluba treneru kvalifikācijas celšanai.

Arnemas "Vitesse" klubs tika dibināts 1892. gadā un līdz šim sešas reizes bijis valsts augstākās līgas sezonas kopvērtējuma labāko trijniekā. Tāpat komanda trīs reizes spēlējusi Nīderlandes kausa izcīņas turnīra finālā un vairākas reizes piedalījusies UEFA klubu turnīros.


Latvijas Futbola federācija