Latvijas U-19 telpu futbola izlase sestdien 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensību pamatkārtas otrajā mačā Horvātijā ar rezultātu 4:5 (1:3) piekāpās mājiniekiem, nekvalificējoties finālturnīram.

Teritoriālais pārsvars spēlē piederēja horvātiem, tomēr Latvijas izlase ar disciplinētu sniegumu mājiniekiem teju katrā to uzbrukumā bija ciets rieksts. Gana bieži arī Latvijas komandai izdevās veiksmīgas saspēles, kas deva iespējas izcelties, tomēr pirmā puslaika vidū ar sitienu no ļoti asa leņķa rezultātu atklāja laukuma saimnieki.

Latvijas izlase ļoti apņēmīgi centās atspēlēties un vairākas reizes bija tuvu kārotajam, turklāt pēc Toma Kristiana Grīšļa sitiena horvātus glāba vien vārtu stabs. Tiesa, vairākas reizes tālu no gūtiem vārtiem nebija arī pretinieki, kuriem trīs minūtes pirms iešanas atpūtā izdevās pārsteigt ar tālu vārtsarga iemetienu un precīzu sitienu ar galvu. Drīz pēc tam straujā notikumu attīstībā komandas apmainījās ar vēl vieniem gūtiem vārtiem – vispirms rikošets pēc Ņikitas Jelagova sitiena ļāva pirmos vārtus gūt Latvijai, bet uzreiz pēc tam ar precīzu tālsitienu izcēlās laukuma saimnieku vārtsargs.

Pašā otrā puslaika sākumā pēc stūra sitiena izspēles precīzs bija Jelagovs, taču arī šoreiz Horvātijas izlase, kas uzbruka regulāri un bīstami, ātri atbildēja ar vēl vieniem gūtiem vārtiem. Ilgāku periodu Latvijas pārstāvjiem uzbrukumi un saspēle nevedās un tika pieļauts liels kļūdu procents. Tāpat vairākās epizodēs pēc kārtas komandu vārtos glāba Alans Dāniels Sprukts, kurš laukumā bija devies Rainera Mūrnieka vietā.

Septiņas minūtes pirms mača beigām, spēlējot bez vārtsarga, cerības atgrieza Daniils Fogels, bet piecas minūtes pirms finālsvilpes, arīdzan spēlējot bez vārtsarga, fantastisks sitiens no laukuma stūra padevās Grīslim, kurš panāca neizšķirtu. Neizšķirts šajā situācijā Latvijai nederēja, tāpēc komanda centās spēlēt pacietīgi, gaidot savu nākamo iespēju. Tam patraucēja pašu kļūda saspēlē, kas nepilnas divas minūtes pirms cīņas noslēguma ļāva horvātiem atgriezties vadībā.

SPĒLES IERAKSTS:

Abas komandas iepriekš turnīru uzsāka ar uzvarā pār Azerbaidžānu (6:1 Horvātijai un 4:1 Latvijai), kas nozīmē, ja sestdienas mačā izšķīrās apakšgrupas pirmās vietas un finālturnīra ceļazīmes liktenis. Latvijas izlases pārstāvētajā apakšgrupā bija plānota arī Baltkrievijas dalība, tomēr šī komanda sacensībās nepiedalās.

Eiropas čempionāta finālturnīrs ar astoņu komandu dalību septembrī notiks Spānijā. Vietu tajā iegūst pamatkārtas apakšgrupu pirmo vietu ieguvēji.

Šis ir otrais Eiropas čempionāta turnīrs U-19 telpu futbola izlasēm. Pirmais 2019. gadā noslēdzās ar finālturnīru Rīgā, kura finālā Spānija uzvarēja Horvātiju.

Galvenais treneris Artūrs Šketovs sastāvā bija iekļāvis spēlētājus no sešiem pašmāju klubiem.