Latvijas WU-17 meiteņu izlase piektdien 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajā spēlē Armēnijā ar rezultātu 1:5 (0:4) atzina Turcijas valstsvienības pārākumu.

Jau līdz spēles 21. minūtei Turcijas komanda ieguva trīs vārtu pārsvaru, ko pašās puslaika beigās nostiprināja ar ceturto precīzo raidījumu. Trīs no vārtiem guva Mine Jildiza.

Otro puslaiku Latvijas izlases vārtos Madaras Matrevicas vietā aizvadīja Lolita Krasnosjolova. Spēles 54. minūtē latvietēm izdevās vienus vārtus atgūt, kad izgājienu pret vārtsardzi realizēja laukumā uz maiņu nākusī Santa Sanija Vuškāne, bet 75. minūtē Jildiza guva savus ceturtos vārtus spēlē.

SPĒLES IERAKSTS:

Turnīra noslēgumā Latvijas izlase 21. martā plkst. 13:00 tiksies ar Armēniju. Mājinieču un Turcijas izlases savstarpējā spēlē otrdien ar 4:0 pārāka bija Turcijas valstsvienība, kas līdz ar to šai komandai nodrošinājis pirmo vietu turnīrā.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā kārtā Latvijas WU-17 izlase sacenšas B līgā, uz vietu finālturnīrā nepretendējot. Iepriekš pirmajā kārtā pērnajā oktobrī mūsu komanda Turcijā izcīnīja vienu punktu divās spēlēs, un ieguva trešo vietu. B līgas sešu apakšgrupu uzvarētājas un labākā no otro pozīciju ieguvējām tiks paaugstinātas uz A līgu 2022./2023. gada kvalifikācijas ciklā.

Latvijas valstsvienības apakšgrupā bija plānota arī Velsas izlases dalība, tomēr tā no šādas iespējas atteicās.

Lienes Vācietes vadītajā komandā pulcētas 20 futbolistes no astoņiem pašmāju klubiem. Viena no spēlētājām ikdienā trenējas Anglijā.