Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs nosaucis 24 spēlētājus marta nometnei. Ceturtdien preses konferencē treneris atbildēja uz mediju pārstāvju jautājumiem par gaidāmajām spēlēm ar Kuveitu un Azerbaidžānu.

"No tā sastāva, ko bijām plānojuši, ierindā nav Artūra Zjuzina, Roberta Uldriķa un Dāvja Ikaunieka. Šobrīd ir diezgan liela varbūtība, ka Raivis Jurkovskis nevarēs palīdzēt veselības dēļ. Bet traumu dēļ viņi nav pieejami. Runājot par Mārci [Ošu - LFF.lv] - no medicīniskā viedokļa viņam viss ir kārtībā, viņš būs pilnībā gatavs spēlēm," D. Kazakevičs ieskicēja apstākļus, kas ietekmēja marta nometnes dalībnieku sastāvu. Tāpat Elvis Stuglis šoreiz nav ar komandu ģimenes apstākļu dēļ, bet treneris uzsvēra, ka ilgtermiņā valstsvienības turpina rēķināties ar spēlētāju.

"Šīs nometnes uzdevums ir maksimāli labi sagatavoties Nāciju līgas spēlēm jūnijā. Esmu apmierināts ar pretinieku izvēli [Kuveita un Azerbaidžāna] un spēļu formātu. Starp pirmo un otro spēli ir mazliet laika, lai veiktu treniņu darbus. Galvenā ideja ir atstrādāt spēles stilu jūnija spēlēm Nāciju līgā. Ņemot vērā pagājušā gada spēles stilu un sniegumu, ir būtiskas lietas, kur nepieciešami uzlabojumi, un pie tā strādāsim šajā nometnē."

Trenerim tika jautāts, vai gaidāmajās pārbaudes spēlēs plānota plaša spēlējošā sastāva rotācija. "Tie spēlētāji, kuri šajā nometnē pārliecinās par savu gatavību pildīt konkrētus uzdevumus, tos arī izmantosim. Plus būs arī stratēģiski lēmumi, kur vēlamies pārbaudīt kādu spēlētāju konkrētā pozīcijā. Rotācija nav pašmērķis, bet zināma rotācija, protams, būs."

Šajā nometnē izlases rīcībā ir tikai divi nomināli uzbrucēji, taču treneris neredzēja nepieciešamību uz izlasi uzaicināt vēl kādu uzbrucēju. "Uzskatu, ka uzbrukuma grupā mums ir četri spēlētāji - Jānis Ikaunieks, Mārtiņš Ķigurs, Vladislavs Gutkovskis, Raimonds Krollis. Dario Šita kontekstā - neizslēdzu, ka šī gada ietvaros viņš var būt mums interesants, bet šobrīd viņš gatavojas darbam U-21 izlasē."

Ziemas transfēru loga laikā dažādu iemeslu dēļ no ārzemju klubiem Latvijas komandās atgriezās trīs Latvijas izlases futbolisti: Kaspars Dubra, Mārcis Ošs un Raivis Andris Jurkovskis. Trenerim tika jautāts viedoklis par šo futbolistu atgriešanos no leģionāru gaitām. "Mārča, Kaspara un Raivja atgriešanās Latvijas klubos nemaina viņu pozīcijas izlases kandidātu rangā. Galvenais, lai viņi spēlē un dara to labi. Mana cerība ir tāda, ka visi trīs būs savu klubu sākumsastāva spēlētāji, vieni no līderiem un būs gatavi Latvijas izlases spēlēm. Protams, mēs varētu gribēt, lai viņi paraksta līgumus ar, piemēram, Itālijas A Sērijas klubiem, bet tā kā viņiem ir kvalitatīvs treniņprocess un labs spēļu ritms, tas mums der."

Pirmos uzaicinājumus uz nacionālo izlasi saņēma divi futbolisti: Daniels Balodis un Emīls Birka. "Abiem jaunpienācējiem sekojām līdzi kādu laiku. Skaidrs, ka šoreiz sakrita vairāki apstākļi, kas pasteidzināja abu uzaicināšanu. Šīs sezonas kontekstā plānojam vēl četru piecu spēlētāju pakāpenisku iekļaušanu izlases rindās. U-21 kandidātus izsaucam tajā brīdī, kad, pirms nometnes vērtējot, viņiem ir iespēja tikt pie spēles minūtēm nacionālajā izlasē. Šobrīd, vērojot savā rīcībā esošos spēlētājus, redzējām, ka šis ir īstais brīdis uzaicināt viņus uz nacionālo izlasi."