"Optibet" Virslīgas čempionāta tiesneši pēdējos sagatavošanās darbus pirms gaidāmās sezonas paveikuši treniņnometnē Turcijā, strādājot pie savas fiziskās un tehniskās sagatavotības, kā arī piedaloties godīgas spēles principu ievērošanai veltītā apmācību seminārā. Turpinoties Latvijas Futbola federācijas (LFF) sadarbībai ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA) un Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA), pašmāju vadošajiem tiesnešiem nodrošināta augsta līmeņa gatavība pirms 2022. gada sezonas.

Astoņas dienas ilgajā treniņnometnē piedalījās 13 tiesneši, 17 asistenti un vairāki tiesnešu instruktori. Ar FIFA atbalstu nometnē piedalījās FIFA tehniskie un fitnesa instruktori, kuriem asistēja LFF speciālisti Andrejs Sipailo, Vladimirs Osipovs un Māris Smirnovs.

Treniņnometnes sākuma tika pagodināti 2021. gada sezonas laureāti, kuri saņēma individuālās balvas.

Labākie 2021. gada asistenti:

  • 3. vieta - Aleksejs Spasjonņikovs
  • 2. vieta - Haralds Gudermanis
  • 1. vieta - Romāns Platonovs

Labākie 2021. gada tiesneši:

  • 3. vieta - Mareks Ķere
  • 2. vieta - Aleksandrs Anufrijevs
  • 1. vieta - Andris Treimanis

Par 200 aizvadītām spēlēm Virslīgā ar piemiņas balvām tika apbalvoti tiesneša asistenti Aleksejs Spasjonņikovs un Jevgeņijs Morozovs, bet par 300 aizvadītām spēlēm - Haralds Gudermanis.

Līdztekus vairākiem fiziskās sagatavotības un teorijas treniņiem dienā nometnes dalībnieki piedalījās ļoti svarīgā seminārā, kas bija veltīts godīgas spēles principu ievērošanai futbolā. To vadīja LFF drošības un godīgas spēles speciālists Konstantīns Rubīns, sniedzot padomus un vadlīnijas, kā rīkoties aizdomu gadījumos, kā arī izklāstot UEFA un LFF vienoto nulles līmeņa toleranci pret rezultātu ietekmēšanu futbolā.

Svarīga nometnes sastāvdaļa bija tiesnešu dalība pārbaudes spēļu apkalpošanā starp komandām, kas Turcijā arīdzan rīkoja savas nometnes. Tiesneši aizvadīja kopumā 12 mačus, dodot sev iespēju uzlabot savu gatavību oficiālām spēlēm un sniedzot instruktoriem vielu tiesnešu snieguma analīzei. Vērts pieminēt, ka nometnes laikā tika pieņemts lēmums neapkalpot spēles ar Krievijas un Baltkrievijas komandu dalību.