Otrajā pārbaudes spēlē trīs dienu laikā Latvijas U-17 jauniešu izlase ceturtdien izbraukumā ar rezultātu 2:5 (2:3) piekāpās vienaudžiem no Slovēnijas.

Izlases galvenais treneris Jurģis Pučinsks pēc otrdienas spēles sākumsastāvā veica divas izmaiņas – Dāvja Veisbuka vietā vārtos stājās Leonards Čevers, bet Efraimu Valutadatilu nomainīja Mārtiņš Lormanis.

Jau pirmo 20 minūšu laikā tika gūti pieci vārti – vispirms mājinieki iekrāja divu vārtu pārsvaru, vēlāk ar precīzu sitienu atbildēja Alans Kangars, bet nedaudz vēlāk slovēņi pārsvaru atjaunoja. Turpinājumā vēlreiz precīzs bija Kangars, kurš realizēja 11 metru soda sitienu. Otrajā puslaikā Slovēnijas izlase vēlreiz panāca divu vārtu handikapu, bet mača izskaņā guva arī piektos vārtus.

Kā ziņots, abu komandas pirmajā savstarpējā spēlē otrdien Slovēnijas izlase bija pārāka ar 5:3.

Latvijas U-17 izlase pašlaik gatavojas 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra Elites kārtai. Tajā mūsu jaunieši no 23. līdz 29. martam Dānijā sacentīsies ar vienaudžiem no Šveices, Dānijas un Zviedrijas. Astoņu grupu uzvarētājas, kā arī septiņas labākās otro vietu ieguvējas iekļūs finālturnīrā.

Šī ir tikai ceturtā reize vēsturē, kad mūsu U-17 izlase iekļuvusi EČ kvalifikācijas Elites kārtā. Tas pats izdevās arī 2005., 2011. un 2014. gadā.