LFF stingri rekomendē neiesaistīties darba attiecībās ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem

LFF stingri rekomendē neiesaistīties darba attiecībās ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem

01. marts 2022., 15:58

Latvijas Futbola federācija (LFF) pauž absolūtu atbalstu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) paustajai nostājai, kas aicina Latvijā organizētajās sporta sacensībās neatļaut piedalīties sportistiem no Krievijas Federācijas vai Baltkrievijas Republikas. LFF stingri rekomendē šādai nostājai pievienoties arī visiem klubiem, kas šosezon piedalīsies visa līmeņa Latvijas futbola sacensībās.

LFF prezidents Vadims Ļašenko:

"Latvijas Futbola federācija līdzīgi kā daudzas citas Latvijas un citu valstu sporta organizācijas rūpīgi seko 2022. gada 24. februārī uzsāktajām Krievijas Federācijas plaša mēroga militārajām darbībām Ukrainā, kurās iesaistīta arī Baltkrievijas Republika. LFF ir solidāra ar lielāko daļu sporta organizāciju, tajā skaitā FIFA un UEFA, nostāju, ka šāda veida agresija mūsdienu pasaulē nav pieņemama.

Šajā sakarā pievienojamies Izglītības un zinātnes ministrijas paustajai nostājai Latvijā organizētajās sporta sacensībās neatļaut piedalīties sportistiem un komandām no Krievijas Federācijas vai Baltkrievijas Republikas. Vēlamies uzsvērt, ka LFF pilnībā atbalsta šo IZM nostāju un līdz turpmākajiem paziņojumiem stingri rekomendē neiesaistīties darba vai jebkādās citās attiecībās ar sportistiem, treneriem un jebkāda veida kluba personālu no agresorvalsts Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas. LFF veic juridisko izpēti un konsultācijas ar FIFA un UEFA par iespējamo aizliegumu reģistrēt šo valstu spēlētājus, trenerus un apkalpojošo personālu.

Ceram uz sapratni un vienotību situācijā, kas vēl pirms pavisam neilga laika šķita neiedomājama."

Saistītās ziņas

Informējam, ka tīmekļa vietnē www.lff.lv tiek izmantotas sīkdatnes (cookies) konkrētiem mērķiem:
Mērķiem, lai uzlabotu jūsu apmeklēšānas pieredzi ikreiz, kad apmeklējat mūsu vietni www.lff.lv.
Mērķiem, kas sniedz mums informāciju par vietnes apmeklējumu un kuru izmantošanai ir nepieciešama Jūsu piekrišana.
Lai uzzinātu vairāk, aicinām izlasīt LFF Sīkdatņu izmantošanas un Privātuma politiku.
Apstiprinot noteikumus, jūs apstiprināt, ka piekrītat mūsu sīkdatņu izmantošanas politikai. Jūs varat atcelt savu piekrišanu jebkurā laikā, mainot sava pārlūka iestatījumus un izdzēšot saglabātās sīktdatnes.

ES APSTIPRINU
Futbols.TV