Līdz 14. martam būs iespējams pieteikties tradicionālajam Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajam Rīgas futbola čempionātam, kas notiks ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu. Sacensības plānots aizvadīt laika periodā no 9. maija līdz 18. septembrim.

Kā zināms, pērnajā sezonā Rīgas čempionāts tā tradicionālajā veidolā risinājās otro gadu pēc kārtas, 3. līgas turnīram līdzīgi kā Virslīgas, Nākotnes līgas un 2. līgas sacensībām esot LFF pārraudzībā. Par 2021. gada Latvijas galvaspilsētas spēcīgāko vienību kļuva Babītes SK, otrajā vietā ierindojās FK "Jūrnieks", bet trešajā – FK "BEITAR".

Šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā pērn risināsies kā Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, bet šosezon uzvarētājam un vicečempioniem iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta 3. līgas finālturnīrā.

Šobrīd provizoriski dalību apstiprinājusi pērnās sezonas bronzas medaļniece FK "BEITAR", kā arī tādas vienības kā SK "Kengaroos", SK "Upesciems", Rīgas Tehniskā universitāte, "Riga United" FC, ASK "Kadaga", FK "Kuivižu Spartaks", JFK "Daugava", FK PPK un "RFS Akadēmija". Vārdiski komandu pieteikumi dalībniecēm jāiesniedz līdz 10. aprīlim.

Turnīrā, kā ierasts, drīkstēs piedalīties tikai tās komandas, kuras spēj nodrošināt Rīgas futbola čempionāta un Latvijas 3. līgas čempionāta reglamentu izpildi, kā arī LFF izstrādāto Sanitāro protokolu un Godīgas spēles deklarāciju. Visiem dalībniekiem jābūt LFF biedriem vai biedru kandidātiem.

Rīgas čempionātam komandas drīkstēs pieteikt tikai LFF reģistrētos spēlētājus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu (izņēmuma kārtā ar ģimenes ārsta un vecāku atļauju drīkst piedalīties 2007. gadā dzimuši spēlētāji un vecāki), bet aizliegts piedalīties spēlētājiem, kuri pieteikti Virslīgas, Nākotnes un 2. līgas komandās, kā arī Latvijas čempionāta 3. līgas citu reģionu klubu spēlētāji. Tāpat jāatzīmē, ka spēles, kā ierasts, nevarēs sākties, ja komandai starp oficiālajām personām vai spēlētājiem protokolā un fiziski uz vietas nebūs trenera ar vismaz C-LFF licenci.

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija