Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 23. februāra sēdē apstiprinājusi nodomu protokolu parakstīšanu ar VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un FK "Metta" par piepūšamo futbola haļļu būvniecību Rīgā.

Abi projekti plānoti LFF izstrādātās piepūšamo futbola haļļu būvniecības programmas ietvaros, kas paredz septiņu šāda veida infrastruktūras objektu būvniecību četru gadu laikā. Iepriekš šogad pirmā šāda veida halle tika atklāta Rēzeknē, vēlāk šogad paredzēts vērt durvis hallei Liepājā, bet projektēšanas posmā atrodas halle Cēsu novadā.

"Nodomu protokolu parakstīšana uzskatāma par pirmo soli ceļā uz šo iniciatīvu īstenošanu. Ar abiem sadarbības partneriem esam aizvadījuši vairākus sarunu posmus un pārliecinājušies par to ieinteresētību projektu realizēšanā. Pie pirmajiem taustāmajiem darbiem šo haļļu būvniecībā ķeramies ar lielu entuziasmu un gandarījumu, jo skaidri saprotam, ka Rīgai ir ļoti nepieciešama papildu apjumtā futbola infrastruktūra," komentē LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Mūsu pieredze līdzšinējos projektos ir pierādījusi mūsu un mūsu sadarbības partneru spējas realizēt šādu objektu būvniecību saprātīgos termiņos un augstā kvalitātē."

Pašreizējā iecere paredz piepūšamo halli "Daugavas" stadiona teritorijā izbūvēt bijušā mākslīgā laukuma vietā, savukārt FK "Metta" jau ir veicis vairākus sagatavošanās darbus, lai izbūvētu bāzi Energoautomātikas stadiona teritorijā.

SADARBĪBAS PAGARINĀŠANA AR LFV

LFF valde lēmusi pagarināt līgumu ar biedrību "Latvijas Futbola Virslīga" (LFV) par "Optibet" Virslīgas čempionāta organizēšanu līdz 2027. gadam. Līdzšinējais savstarpējās sadarbības līgums bija spēkā līdz 2023. gadam.

Līdz ar to arī turpmāk LFV vadības pārraudzībā būs informatīvie, komerctiesību, mārketinga, TV translāciju, kalendāra un citi organizatoriskie darbi, savukārt virslīgas čempionāta reglamenta un licencēšanas jautājumi, kā arī tiesnešu atalgojuma nodrošināšanas pienākumi ir uzticēti LFF. LFF ieskatā līdzšinējā abu pušu sadarbība ir bijusi veiksmīga, bet LFV veiktie līgas attīstības soļi un nākotnes ieceres liek pamatoti "Optibet" Virslīgu uzskatīt par vienu no kvalitatīvākajām sporta veidu līgām Baltijā. 

Virslīgas čempionāta norise jau kopš 2012. gada notiek ar LFV iesaistīšanos.

CITI JAUTĀJUMI

Turpinot darbu pie LFF mācību un treniņu centra "Staicele" attīstības un modernizēšanas, apstiprināts LFF un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) kopīgo aktivitāšu plāns, kas paredz virkni soļu bāzes popularizēšanai un kvalitātes paaugstināšanai. Paredzētie soļi ietver jaunas vizuālās identitātes un mājaslapas izstrādi, teritorijas vizuālo labiekārtošanu un darbības bāzes eksportspējas veicināšanai.

Saskaņā ar LFF statūtu 82. panta 1. daļu LFF kongress ir deleģējis LFF valdi pirms 2022. gada kārtējā kongresa izvērtēt LFF biedru atbilstību LFF statūtu 13. pantā noteiktajām prasībām un pieņemt lēmumu par biedra statusa saglabāšanu vai zaudēšanu. Saņemot LFF biedru un biedru kandidātu izvērtēšanas komisijas sagatavoto apkopojumu par LFF biedru atbilstību, LFF valde lēmusi izslēgt biedrus, kuri neatbilst statūtu 13. pantā noteiktajām obligātajām biedra statusa prasībām. Izslēgtajiem biedriem, iesniedzot iesniegumu LFF biedru un biedru kandidātu izvērtēšanas komisijai, ir tiesības saņemt LFF biedra kandidāta statusu.

Nākamā LFF valdes sēde paredzēta 11. martā.