Piektdien, 25. februārī, tiešsaistē notika pirmā Latvijas sieviešu futbolam veltītā konference, kurā ar zināšanām, pieredzi un rekomendācijām dalījās virkne ievērības cienīgu starptautisku ekspertu. Konference, kuru organizēja Latvijas Futbola federācija (LFF), notika diskusiju cikla "Futbola sarunas" ietvaros. Konferences laikā tika aplūkotas vairākas tēmas, kas tieši sasaistās ar Latvijas sieviešu futbola attīstības stratēģiju 2021.-2025. gadam.

Līdzās LFF prezidentam Vadimam Ļašenko, kā arī LFF Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītājai Ņinai Travkinai konferencē runāja arī Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA), kā arī vairāku UEFA dalībvalstu pārstāvji.

Konferences laikā tika aplūkotas vairākas tēmas, kas tieši sasaistās ar Latvijas sieviešu futbola attīstības stratēģiju 2021.-2025. gadam, turklāt tika padziļināti aplūkota sieviešu futbola attīstības stratēģiju iedzīvināšana gan FIFA, gan UEFA pieredzē. Klausītājiem bija iespēja uzzināt vairāk arī par "Grassroots" futbola attīstības būtību sieviešu futbola stratēģijas īstenošanā, sieviešu futbola tēla kampaņu Velsas Futbola asociācijā, sieviešu futbola lomu Zviedrijas futbola sistēmā, talantu identificēšanu sieviešu futbolā un UEFA atbalsta iespējām sieviešu futbola izaugsmei.

KONFERENCES IERAKSTS: