Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas projektā 2022. gadā plānots trīskāršs pasākumu skaita pieaugums un atjaunoti starptautisku maču plāni. Pēc diviem pandēmijas zīmē aizvadītiem gadiem, kad dažādu ierobežojošo apstākļu dēļ nebija iespējams aizvadīt LFF Futbola akadēmijas pasākumus pēc vēlamā scenārija, šī gada sezonā U-13, U-14 un U-15 vecuma grupās plānots vairāk pasākumu.

Šogad LFF Futbola akadēmijā piedalās 2007. līdz 2009. gadā dzimušie zēni. Visām trim vecuma grupām kopā paredzēti 11 pasākumi: reģionālo izlašu turnīri, individuālās meistarības sekmēšanas pasākumi un starptautiskas spēles. Akadēmijas pasākumus organizē LFF ar mērķi pilnveidot jauno futbolistu tehnisko meistarību un taktisko izpratni.

"Prieks, ka pēc diviem pandēmijas gadiem pakāpeniski atjaunojam pasākumu skaitu šajā, manuprāt, svarīgajā un mūsu talantīgākajiem futbolistiem tik ļoti nepieciešamajā projektā. Pagājušajā gadā LFF Futbola akadēmijai bija tikai divi pasākumi, 2020. gadā - četri. Mūsu jauniešu dalība starptautiskos turnīros šajā vecumā nav bijusi jau divus gadus, šogad plānojam dalību divos starptautiskos turnīros, plus, protams, ir liels prieks par Baltijas Jaunatnes futbola līgu (BYFL) U-15 vecuma grupā," būtiskākos jaunumus LFF Futbola akadēmijas projektā ieskicēja projekta vadītājs Raimonds Aleksandrovs.

"Ceram, ka UEFA atjaunos Development turnīrus, taču nepaļaujamies tikai uz to, gatavojam arī rezerves variantus. Finansējums tam ir paredzēts un ieplānots. Tāpat no iepriekšējiem gadiem esam ņēmuši vērā Covid-19 izplatības uzliesmojumu grafiku, tāpēc talantu skati rīkojam jūlijā, kad ir vismazākais risks saskarties ar neparedzētiem šķēršļiem. Tāpat ir prieks, ka nu jau kopš pagājušā gada mums trīs reģionos – Rīgas, Vidzemes un Zemgales – ir pilnas slodzes speciālists, kas visu laiku seko līdzi aktuālajam savā reģionā, seko spēlētāju attīstībai un darbam klubos. Tas, esmu pārliecināts, sekmēs darba kvalitāti jauno spēlētāju sagatavošanas segmentā."

Dalībniekus LFF Futbola akadēmijas aktivitātēm sezonas laikā izraugās reģionālo izlašu treneri, lai jaunie futbolisti kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm.

Šī būs jau vienpadsmitā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Tā sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuri iegūst vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā palīgs jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.