Piektdien, 25. februārī, ikvienam interesentam tiešraidē būs iespēja sekot līdzi pirmajai Latvijas sieviešu futbolam veltītai konferencei, kurā ar zināšanām, pieredzi un rekomendācijām dalīsies virkne ievērības cienīgu starptautisku ekspertu. Konference, kuru organizē Latvijas Futbola federācija (LFF), notiks diskusiju cikla "Futbola sarunas" ietvaros.

Konference 25. februārī sāksies plkst. 12:00. Tiešraidē tā būs vērojama LFF sociālo tīklu kontos un LFF mājaslapā.

Līdzās LFF prezidentam Vadimam Ļašenko, kā arī LFF Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītājai Ņinai Travkinai konferencē runās arī Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) pārstāvji. Dalībai konferencē aicināti LFF biedri un sieviešu futbolā iesaistītie speciālisti, kuriem tiks dota iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus.

"Ar šīs konferences palīdzību vēlamies nodemonstrēt sieviešu futbola nozīmīgumu kopējā Latvija futbola sistēmā un vairot informācijas plūsmu par sieviešu futbola attīstības jautājumiem, diskusijās un ideju apmaiņās iesaistot pēc iespējas plašāku loku Latvijas meiteņu un sieviešu futbolā aktīvo cilvēku. Konference palīdzēs Latvijas futbola sabiedrību tuvāk iepazīstināt ar LFF izstrādāto sieviešu futbola attīstības stratēģiju. Ceram, ka tā stimulēs pašmāju klubus plašāk domāt par stratēģisku pieeju meiteņu un sieviešu futbola segmentos," pauž Ņ. Travkina.

Konferences laikā tiks aplūkotas vairākas tēmas, kas tieši sasaistās ar Latvijas sieviešu futbola attīstības stratēģiju 2021.-2025. gadam, turklāt tiks padziļināti aplūkota sieviešu futbola attīstības stratēģiju iedzīvināšana gan FIFA, gan UEFA pieredzē. Klausītājiem būs iespēja uzzināt vairāk arī par "Grassroots" futbola attīstības būtību sieviešu futbola stratēģijas īstenošanā, sieviešu futbola tēla kampaņu Velsas Futbola asociācijā, sieviešu futbola lomu Zviedrijas futbola sistēmā, talantu identificēšanu sieviešu futbolā un UEFA atbalsta iespējām sieviešu futbola izaugsmei.

Ar pieredzi konferencē tostarp dalīsies:

  • Marina Raduloviča – FIFA Sieviešu futbola attīstības speciāliste;
  • Emma Saiksa – UEFA Sieviešu futbola attīstības vadošā speciāliste;
  • Reičela Pavlou – Anglijas Futbola asociācijas Sieviešu futbola attīstības speciāliste;
  • Lourija Robertsa – Velsas Futbola asociācijas sieviešu un meiteņu futbola nodaļas vadītāja;
  • Hokans Sjēstrands - Zviedrijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs.