Līdz februāra beigām būs iespējams pieteikties Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētajām un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītajām tradicionālajām Rīgas jaunatnes 2022. gada meistarsacīkstēm, kā arī "Ādas bumbas" sacensībām, kas RFF pārziņā notiek sadarbībā ar LFF un Mārupes Sporta centru. Kalendārā gada ietvaros pirmo reizi plānots īstenot formāta 9 pret 9 turnīru U-12 vecuma grupai, tāpat iecerēts realizēt "Ādas bumbas" čempionātu U-18 kategorijas spēlētājiem.

Plānots, ka Rīgas pilsētas jaunatnes čempionāts tradicionāli risināsies trijās vecuma grupās laika periodā no 1. maija līdz 31. augustam, kur U-10, U-11 un U-12 A apakšgrupu dalībnieces cīnīsies par medaļām un kausiem. Sacensības notiks Latvijas galvaspilsētas un Pierīgas laukumos pēc klubu izstrādāta un RFF apstiprināta kalendāra. Spēles ilgums U-12 vecuma A grupā paredzēts 2x25 minūšu apjomā, bet U-12 B grupas, kā arī U-11 un U-10 sacensībās mači ilgs 2x20 minūtes.

Visās trijās vecuma grupās komandas tiks sadalītas A un B grupās pēc iepriekšējas vienošanās, aizvadot viena apļa turnīru (viena kluba divu vai vairāku komandu savstarpējās spēles jāaizvada līdz 31. maijam). Klubiem, kuriem vienā vecuma grupā ir komandas A un B grupās, ir tiesības pieteikt katrai B grupas spēlei divus futbolistus no A grupas.

Dalība RFF biedriem ir bezmaksas, savukārt, ja čempionātā vēlas startēt citu pilsētu pārstāvoša komanda, RFF ir tiesības piemērot speciālus nosacījumus, ieskaitot pienākumu šai komandai mājas spēles aizvadīt Rīgas reģionā, lai neradītu liekus sarežģījumus galvaspilsētas reģiona klubiem.

Tikmēr no maija vidus līdz septembrim klubu jaunatnes U-13, U-15 un pirmo reizi arī U-18 vienības ceturto gadu pēc kārtas varēs pārbaudīt spēkus sacensībās "Ādas bumba", kas pēc sabraukumu principa risināsies Jaunmārupes pamatskolas stadionā. Spēles laiks plānots 2x20 minūšu apjomā. Sacensībām nedrīkstēs pieteikt šī gada Latvijas jaunatnes čempionāta Elites un Meistarības grupu spēlētājus, bet atļauta attiecīgā vecuma meiteņu pieteikšana. Labākās komandas kvalificēsies LFF rīkotajam Latvijas finālturnīram.

Abu sacensību galvenie uzdevumi ir popularizēt futbolu Rīgas reģiona jaunatnes vidū un sekmēt jauno futbolistu meistarības izaugsmi. Jāpiebilst, ka šī gada sezona visticamāk būs pēdējā, kad sacensībās notiks 8 pret 8 formātā, jo no 2023. gada plānots kopā ar citiem Latvijas reģioniem pāriet uz 7 pret 7 formātu.

Tāpat atsevišķi vēl tiks lemts par ieceri no šī gada augusta līdz oktobrim aizvadīt Rīgas reģiona elites līmeņa U-12 vecuma grupas komandu 9 pret 9 formāta sacensības. Plānots, ka šīs sacensības minētajā laika periodā varētu risināties Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) stadionā.

Kā ziņots, pērn Rīgas jaunatnes meistarsacīkstēs U-12 un U-10 vecuma grupās triumfēja FS "Metta"/"Rīga", U-11 kategorijā nepārspēta palika RFS, kamēr "Ādas bumbas" sacensībās U-13 un U-15 vecuma grupās zeltu nodrošināja attiecīgi FS "Metta" un Mārupes SC.

Vairāk informācijas meklējiet Rīgas jaunatnes čempionātu mājaslapā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija