Noslēdzot dalību pārbaudes spēļu turnīrā Turcijā, Latvijas nacionālā sieviešu izlase 22. februārī ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja Lietuvu. Šī ir pirmā uzvara valstsvienības galvenajam trenerim Romānam Kvačovam un pirmais izlases panākums kopš 2019. gada jūnija.

Latvijas izlases sākumsastāvā šajā mačā atgriezās Arta Luīze Lubiņa, bet pirmoreiz šajā turnīrā starta vienpadsmitniekā devās Viktorija Zaičikova. Uz rezervistu soliņa šoreiz palika iepriekšējos divus mačus sākusī Tatjana Baličeva.

Spēles ievads Latvijas izlasei izdevās lielisks, radot vairākas bīstamas epizodes pie pretinieču vārtiem. Pūliņi augļus deva jau piektajā minūtē, kad bumbu pāri lietuviešu vārtsardzei eleganti pārcēla komandas kapteine Sandra Voitāne. Otrā puslaika vidū Lietuvas izlase palika mazākumā, kamēr Latvijas komanda turpināja regulāri apdraudēt pretinieču aizsardzību.

Otrajā puslaikā Latvijas izlase kontrolēja laukumā notiekošo un pārliecinoši darbojās aizsardzībā. Lieliskas iespējas izcelties bija Voitānei, Zaičikovai un Olgai Ševcovai. Spēlē no rezervistu soliņa iesaistījās Nelle Treimane, Katrīna Loreta Gregorio un Liāna Rožaščonoka, kurām šī bija attiecīgi piektā, otrā un trešā pieredze valstsvienības kreklā.

SPĒLES IERAKSTS:

FOTO GALERIJA:

Turnīra pirmajos mačos Latvijas izlase cīnījās neizšķirti 1:1 ar Bulgāriju un ar 0:3 atzina Venecuēlas pārākumu. Lietuvas kontā bija zaudējums Uzbekistānai ar 0:1 un panākums pār Bulgāriju ar 3:2.

Pašreizējā pasaules izlašu rangā Venecuēla atrodas 52. vietā, Bulgārija atrodama 81. pozīcijā, Lietuva ieņem 102. vietu, bet Latvija rangā ir 112. pozīcijā.

Turnīrā kopumā piedalās sešas komandas. Katrai paredzētas trīs spēles ar dažādiem pretiniekiem.

Latvijas izlasei turnīrā palīdzēja sešu vietējo klubu pārstāves, kā arī 12 futbolistes no klubiem Krievijā, Polijā, Itālijā, Grieķijā, Islandē, Austrijā un Šveicē.

Nākamās spēles 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase aizvadīs aprīlī izbraukumā pret Luksemburgu un Austriju.