Pagājušās nedēļas nogalē tradicionāli jauno sezonu sāka Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu akadēmijas perspektīvie Latvijas tiesneši. Nodarbībās piedalījās kopumā 16 tiesneši no astoņām pilsētām.

LFF Tiesnešu Akadēmijas galvenais mērķis ir dot iespēju progresēt tiesnešiem no reģioniem, lai jau šogad labākie varētu debitēt Latvijas 2. līgā un, iespējams, arī "Optibet" Nākotnes līgā.

Šogad semināra datumi bija izvēlēti tieši 18.-20. februāris, lai apvienotu teorētiskās nodarbības ar praktisku tiesāšanu jaunizveidotajā Baltijas Jaunatnes futbola līgas turnīrā. Trīs dienu seminārā dalībnieki klausījās lekcijas par futbola spēles noteikumiem, spēles noteikumu interpretāciju, tiesāšanas metodiku un fizisko sagatavotību. Lekcijas vadīja FIFA tiesneši Aleksandrs Anufrijevs un Aleksejs Spasjonņikovs, kuri tostarp rādīja un skaidroja tiesāšanas aspektā interesantas epizodes no savām starptautiskajām spēlēm, kā arī LFF tiesnešu instruktors Ādolfs Supe. A. Anufrijevs semināra dalībniekiem novadīja arī praktisko fitnesa treniņu, lai paradītu, kā tiesnesim fiziski jāgatavojas jebkurai spēlei dienu pirms tās norises.

Semināra praktiskā daļa ietvēra Baltijas Jaunatnes futbola līgas spēļu tiesāšanu. Tās vēroja LFF inspektori Ā. Supe, Jurijs Popovičenko un Dmitrijs Naļivaiko, kuri jaunajiem tiesnešiem sniedza vērtīgus padomus tiesāšanas prasmju pilnveidošanai.

Labākie LFF Tiesnešu akadēmijas dalībnieki martā tiks uzaicināti uz 1. un 2. līgas tiesnešu semināru un tiks iekļauti kandidātu sarakstā šo līgu apkalpošanai.

LFF Tiesnešu nodaļa atzinīgi vērtē LFF tiesnešu reģionālo koordinatoru darbu attiecībā uz jauno tiesnešu sagatavošanu un pateicas Latvijas vadošajiem tiesnešiem par viņu ieguldījumu semināra norisē.

LFF TIESNEŠU AKADĒMIJAS TIESNEŠU SARAKSTS:

Uzvārds

Vārds

Reģions

1

Loiko

Rainers

Vidzeme

2

Putrālis 

Reinis

Vidzeme

3

Trifonovs

Ņikita

Ziemeļaustrumi

4

Blankenfelds

Artūrs

Rīga

5

Viļums

Edgars

Rīga

6

Soldatovs 

Nikolajs  

Rīga

7

Stūris

Artūrs

Vidzeme

8

Rozītis 

Kārlis

Vidzeme

9

Rozītis 

Rūdis

Vidzeme

10

Tračums 

Edgars

Latgale

11

Gedroics

Māris

Latgale

12

Roščenko

Alekss

Latgale

13

Gabranovs

Guntars

Ziemeļaustrumi

14

Freimanis

Haralds

Kurzeme

15

Jurčenko

Kirils

Kurzeme

16

Jaunzemis

Kristers

Kurzeme