No šīs sezonas trīs Baltijas valstu futbola federācijas apvienojušās jauna turnīra organizēšanā, pulcējot reģiona spēcīgākās jauniešu futbola komandas. Baltijas Jaunatnes futbola līgas (BYFL) pirmajā sezonā spēkiem mērosies pa četrām labākajām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandām U-15 (2007. dz.g.) vecuma grupā, bet turpmākajās sezonās plānots līgu paplašināt arī ar citām vecuma grupām.

Lai atzīmētu BYFL izveidošanu, svētdien, 23. janvārī, "Rimi Olimpiskajā centrā" norisināsies līgas atklāšanas turnīrs, kas notiks ārpus BYFL ieskaites. Tajā savstarpējās spēles (2x25 minūtes) aizvadīs Baltijas valstu esošās čempionvienības 2007. gadā dzimušo konkurencē – FS "Metta" (Latvija), JK "Vaprus" no Pērnavas (Igaunija) un "Baltijos FA" (Lietuva).

Gaidāmo turnīru klātienē apmeklēs visu trīs Baltijas valstu futbola federāciju vadības pārstāvji. Spēles no plkst. 12:00 būs vērojamas "Sportacentrs.com" portālā.

Pašas BYFL sezonas sākums paredzēts martā, bet čempionāts noslēgsies ar izšķirošajām spēlēm septembrī. Komandas, kas ir sadalītas divās apakšgrupās pa sešām vienībām katrām, aizvadīs viena apļa turnīru, kam sekos izslēgšanas spēles, sākot ar ceturtdaļfinālu. Lietuvas un Igaunijas komandas savas savstarpējās spēles aizvadīs Latvijā, savukārt Latvijas komandas cīņas aizvadīs visās trīs valstīs. Turnīra norisei varēs sekot līdzi mājaslapā www.baltic-league.com.

Latviju BYFL pirmajā sezonā pārstāvēs jaunieši no FS "Metta", BFC "Daugavpils", Liepājas FS un JDFS "Alberts".

"Šādas līgas izveide, kas bija iekļauta LFF prezidenta un valdes darbības programmā, ir vēl viens apliecinājums lieliskajai sadarbībai starp Baltijas valstu futbola federācijām. Tā kalpos kā vēl viens atbalsta posms spēlētāju attīstībai un it īpaši lielākas starptautisko spēļu pieredzes iegūšanai. Spēles pret spēcīgākajiem vienaudžiem gan vietējā, gan Baltijas mērogā būs arī kā papildus motivācija komandām un spēlētājiem sevi apliecināt, pārbaudīt savus spēkus un turpināt progresēt," pauž Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko. "Vēlos pateikties saviem kolēģiem pārējās Baltijas valstu futbola federācijās par ieinteresētību šādas līgas izveidošanā, kuru pāris sezonu laikā plānojam ievērojami paplašināt."