Rīgā, 2022. gada 6. janvārī

LFF Disciplinārlietu komitejas sēdes protokols Nr. DK 22/-01

Piedalās:
Komitejas locekļi: J. Tverjanoviča-Bore, J. Pavlovskis, A. Čapulis, Ē. Pļuta, R. Grīnbergs.
Komitejas sekretārs: A. Saļņikovs.

1. Par FIFA lēmumu neizpildi no "Valmiera FC" puses

LFF DK, saņemot 2021. gada 2. novembra un 22. decembra vēstules no FIFA, konstatē, ka no "Valmiera FC" puses uz š.g. 5. janvāri nav izpildīti:

  • 2021. gada 3. novembra FIFA lēmums lietā Nr. TMS 9224 saistībā ar spēlētāja trenēšanas un sagatavošanas kompensācijas izmaksu futbola klubam FC "Rostov" par spēlētāju Aleksandr Gapechkin;
  • 2021. gada 15. septembra FIFA lēmums lietā Nr. TMS 8892 saistībā ar spēlētāju trenēšanas un sagatavošanas kompensācijas izmaksu futbola klubam "Tigres FC" par spēlētāju Camilo Andres Mena Marquez.

Ņemot vērā sekojošus faktus:

  • Pamatojoties uz iepriekšminēto FIFA lēmumu p.1., lēmumu neizpildes gadījumā futbola klubam tiek piemērots starptautisko un vietējo spēlētāju reģistrācijas aizliegums;
  • 2021. gada 2. novembrī un 2021. gada 22. decembrī ir saņemta informācija no FIFA, ka "Valmiera FC" ir piemērots starptautisko spēlētāju pāreju aizliegums, kā arī noteikts LFF pienākums piemērot minēto aizliegumu arī nacionālā līmenī.

LFF DK vienbalsīgi nolemj:

  • Piemērot "Valmiera FC" jaunu spēlētāju reģistrācijas aizliegumu (Disciplinārā reglamenta p. 1.6. f));
  • Aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus tiek atcelts, tiklīdz "Valmiera FC" ir izpildījis iepriekšminētos FIFA lēmumus pilnā apmērā.