Latvijas Futbola federācija (LFF) turpmāk e-futbolu Latvijā attīstīs ar "Philips OneBlade" zīmola atbalstu. Kā zināms, abu pušu sadarbība aizsākās šovasar, kad veselības tehnoloģiju uzņēmums "Philips" ar zīmolu "OneBlade" sāka atbalstīt pirmo valsts līmeņa čempionātu digitālā futbola cienītājiem. Pēc sekmīgas "Philips OneBlade" e-futbola čempionāta pirmās sezonas abas puses vienojās par pilnvērtīgas sadarbības nostiprināšanu.

"Futbols ir ne tikai populārākais sporta veids, kam sekot līdzi pie TV ekrāniem un stadionos, bet tā ir viena no labākajām un populārākajām izklaidēm arī spēļu pasaulē. Zinām, ka e-sports un tostarp arī e-futbols pēdējā laikā strauji progresē, kļūstot par profesionālu sporta veidu, tāpēc viennozīmīgi skaidrs, ka e-futbols ir segments, kura attīstīšanai mūsu valstī jāsper proaktīvi soļi. Esam gandarīti par to, kā izvērtusies pašmāju čempionāta pirmā sezona. Mums izdevās izveidot jaunu projektu, uzreiz tam piesaistot arī tādu plaši pazīstamu un respektablu atbalstītāju, kā "Philips", taču uzskatām, ka te vēl ir milzīgs potenciāls un attīstības iespējas, un tās kopā ar "Philips" mēģināsim īstenot," norādīja LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Atgādinām, ka šogad "Philips OneBlade" e-futbola čempionātā dalībnieki sacentās divās līgās: virslīgā un 1. līgā. Cīņa par čempiona titulu bija spraiga, diviem spēlētājiem - DJArmanAveiru un koljaska21 - 32 mačos nopelnot pa 71 punktam un pirmās vietas liktenim izšķiroties tikai pēc papildus rādītājiem.

PROJEKTA PROMĀCIJAS VIDEO:

E-futbola turnīra ilustratīvi foto: