Latvijas nacionālā telpu futbola izlase svētdien izšķirošajā spēlē par Baltijas kausa izcīņas čempionu titulu Salaspils sporta namā ar rezultātu 2:8 (0:3) zaudēja Lietuvai, kopvērtējumā ieņemot otro vietu.

Rezultātu pēc teju trim nospēlētām minūtēm atklāja Lietuvas izlase un Edgars Baranausks, spēcīgi raidot bumbu zem vārtu pārliktņa. Neskatoties uz iegūto iniciatīvu, laukuma saimniekiem izlīdzināt rezultātu neizdevās un tā vietā komanda nonāca vēl lielākos iedzinējos, kad 7. minūtē pirmais pie Kaspara Nereta atsistās bumbas bija Lūkass Sendžiks. Devītajā minūtē jau 3:0 ar izcilu tālsitienu panāca Jurijs Jeremejevs.

Arī puslaika otrajā pusē Latvijai bija pārsvars bumbas kontrolē, tomēr izveidotās vārtu gūšanas iespējas brīžiem emocionālajā un asajā cīņā netika izmantotas un rezultāts nemainījās. Labi vārtos vairākās epizodēs darbojās pretinieku vārtsargs Ernests Macenis.

Otrā puslaika ievads Latvijas komandai neizdevās, jo atnesa ceturtos zaudētos vārtus, kad Neretu pārspēja Alberts Voskunovičs. Turpinājumā laukuma saimnieki dažādi centās atspēlēties, bet piekto laukuma spēlētāju pirmoreiz cīņā sūtīja jau 11 ar pusi minūtes pirms spēles beigām.

Daudzās kļūdas piespēlēs gan reālas izredzes atspēlēties mājiniekiem nedeva, kamēr Voskunovičs puslaiku vidū guva savus otros vārtus un panāca piecu precīzu sitienu pārsvaru lietuviešiem. Septiņas minūtes pirms spēles beigām vienus vārtus atguva 2020. gada Latvijas labākais telpu futbolists Miks Babris, uz ko divas minūtes vēlāk ar precīzu sitienu tukšos vārtos atbildēja sāncenšu vārtsargs Macenis.

Četru vārtu atpalicību nedaudz vēlāk atjaunoja Romāns Rožkovskis, tomēr arī šoreiz cerības laupīja pašu kļūdas saspēlē piecatā – trīs minūtes pirms cīņas beigām septītos vārtus guva Artūrs Juhno, bet neilgi pēc tam izcēlās arī Toms Bučma. Cīņas pēdējās sekundēs no soda sitiena atzīmes savu iespēju neizmantoja Andrejs Baklanovs.

Pirms tam abas komandas turnīra ievadā uzvarēja Igaunijas izlasi. Mājinieki to piektdien paveica ar 7:0, bet lietuvieši dienu vēlāk – ar 8:3.

Latvija ir tituliem bagātākā komanda Baltijas kausa vēsturē, un bija līdzšinējā trofejas glabātāja. Līdz šim deviņreiz aizvadītajos Baltijas kausa turnīros telpu futbolā Latvijas izlase triumfējusi sešas reizes.

Lietuvas izlase šogad savās mājās uzņēma Pasaules kausa finālturnīru, kurā apakšgrupas cīņās piedzīvoja zaudējumus pret Venecuēlu (1:2), vēlāko pusfinālisti Kazahstānu (0:3) un Kostariku (2:6).

FOTO GALERIJA: