Pēc ceturtdien Šveicē notikušās UEFA Nāciju līgas izlozes savu komentāru par to sniedza Latvijas valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs. Kā zināms, 2022./2023. gada sezonā Latvija UEFA Nāciju līgā nokļuva D1 grupā kopā ar Lihtenšteinu un Andoru, kā arī ar Kazahstānas - Moldovas dueļa zaudētāju, kas kļūs zināms marta beigās.

"Es no izlozēm nekad neko īpašu negaidu. Man izlozes ir tikai fakta konstatācija. Mēs gribējām būt četru komandu grupā, lai mums būtu lielāks spēļu skaits un ilgāks turnīrs. Tas piepildījās, tas, manuprāt, ir pluss. Runājot par mūsu grupu, galīgo spēku samēru varēsim noteikt tikai pēc martā paredzētajām play-out spēlēm, kurās noskaidrosies, vai spēlēsim ar Kazahstānu, vai ar Moldovu. Taču skaidrs, ka Nāciju D līgā pretinieki var būt tikai tādi, pret kuriem mums ir jāizvirza konkrēti mērķi cīnīties par uzvaru katrā atsevišķā spēlē un arī visā grupā," norādīja D. Kazakevičs.

"Kopumā esmu apmierināts ar izlozi, ar to, ka nokļuvām četru komandu grupā. Grupas komandu spēku samēri ir nedaudz atkarīgi arī no play-out spēļu iznākumiem. Taču jebkurā gadījumā Nāciju līgā daudz kas būt atkarīgs no mums pašiem, no mūsu spējas realizēt izveidotās iespējas, no mūsu spējas uzvarēt spēles. Pati izloze ir pilnībā okei. Šobrīd ir svarīgi sagatavoties spēlēm, izanalizēt pretiniekus un nokoncentrēties tieši uz mūsu pašu komandas spēli, uz savu sniegumu."