Aizvadītajā piektdienā, 10. decembrī, "Playoff Arena" hallē notika ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu organizētais Rīgas Ziemassvētku kauss 4x4 formātā. 12 dalībnieču konkurencē uzvarēja LMFA, otrajā vietā ierindojās "Joga Bonita", bet bronzas godalgas nopelnīja "Baltic XL".

Kā ziņots, visas spēles notika saskaņā ar speciālajiem "mini-pitch" 4x4 formāta noteikumiem, spēlei ilgstot piecu līdz sešu minūšu garumā tā sauktā "netīrā" laika (ar 10 metru sitienu tika sodīts katras komandas trešais un nākamais pārkāpums).

12 dalībnieces bija sadalītas divās apakšgrupās pa sešām vienībām katrā un pirmajā etapā aizvadīja piecus mačus. Pēc tam trīs labākās komandas, ņemot līdzi savstarpējos rezultātus pret savas grupas vienībām, turpināja cīņu par medaļām, spēkojoties ar otras grupas labāko trio, savukārt atlikušās vienības pēc līdzīgas sistēmas sadalīja 7.-12. pozīciju, uzvarētājai iegūstot Cerību kausu.

A apakšgrupā, kur atbilstoši izlozes rezultātiem spēkojās "Baltic XL", "Beerhouse No1", "DecoRiga", "DSV 40+", "Joga Bonita" un "MP", visvairāk punktu (12) sakrāja "Baltic XL" un MP, savukārt pa 11 punktiem izcīnīja "Joga Bonita" un "DecoRiga". Ņemot vērā to, ka savstarpējā duelī pirmā guva virsroku (2:1), ceļazīmi uz C grupu un cīņas turpināšanu par medaļām nodrošināja "Joga Bonita".

Tikmēr B grupā, kur plecu pie pleca cīnījās "Baltic XL-2", "Bite OneIT", "DSV 35+", "HC Emo Party", "LMFA" un "Rava Pluss", pirmās trīs vietas izcīnīja attiecīgi "Baltic XL-2" (12), kā arī LMFA un "Rava Pluss" (abām pa 11).

Izšķirošajā cīņā par medaļām C apakšgrupā vispārliecinošāk sevi apliecināja LMFA, savācot 13 punktus un nodrošinot zelta godalgas, kamēr ar 12 punktiem godpilno otro pozīciju nodrošināja "Joga Bonita". Pa desmit punktiem savāca uzreiz trīs vienības, proti, abas "Baltic XL" vienības un MP, bet vairāk iegūto punktu dēļ savstarpējos dueļos bronzas medaļas ieguva "Baltic XL", vietu zemāk atstājot savu fārmklubu, bet piekto vietu iegūstot MP vīriem. Ar pieciem punktiem C grupas tabulā finišēja "Rava Pluss".

Savukārt D grupā Cerību kausu izcīnīja "Deco Riga" (12), atstājot aiz sevis attiecīgi "HC Emo Party" (12), 11 punktus savākušās "DSV +40" un "DSV +35", kā arī "Beerhouse No1" un "Bite OneIT" (abām pa 7).

Sacensību trīs labākās komandas un Cerību kausa ieguvēja saņēma apbalvojumus no organizatoriem un "Beerhouse No1", tāpat patīkami pārsteigumi uzreiz pēc sacensībām gaidīja pilnīgi visus turnīra dalībniekus. Par turnīra vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti Ģirts Burmistrs (LMFA), Arturs Blankenfelds ("Joga Bonita") un Germans Māliņš ("Baltic XL"). Starp sacensību dalībniekiem bija arī nesenais Latvijas izlases uzbrucējs Valērijs Šabala, tāpat pasākumu klātienē apmeklēja LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Turnīra norisi atbalstīja partneri "SYNOTtip", "Beerhouse No1" un sporta preču veikals "Komanda".

Nākamās RFF sacensības tiek plānotas 2022. gada 9. janvārī, kad uzreiz uz vairākiem laukumiem Salaspils sporta namā norisināsies Jaungada kauss telpu futbolā amatieriem.

Kā ziņots, turnīra uzdevumi bija aktīva dzīvesveida un futbola popularizēšana amatieru vidū, palīdzēšana sagatavoties ziemas turnīriem, kā arī stiprāko 4x4 formāta komandu noteikšana.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija