Šodien, 16. decembrī, Nionā, Šveicē, pulksten 19.00 pēc Latvijas laika notiks UEFA Nāciju līgas 2022./2023. gada sezonas izloze, kas noteiks grupas, kādās 55 UEFA zonas valstsvienības sacentīsies par trofeju un vietām dažādā līmeņa līgās. Latvijas izlase būs D līgā un var tikt četru vai trīs komandu grupā.

UEFA Nāciju D līgā piedalīsies septiņas komandas. Piecas no tām jau ir zināmas - Malta, Lihtenšteina, Latvija, Andora un Sanmarīno. Savukārt uz atlikušajām divām D līgas vietām ir četras pretendentes - Kazahstāna, Moldova, Kipra un Igaunija. Šīs četras valstsvienības 2022. gada martā noskaidros, kuras divas no šīm komandām paliks C līgā, kuras divas - tiks pazeminātas uz D līgu. Dueļu Kazahstāna - Moldova un Kipra - Igaunija uzvarētāji divu spēļu summā saglabās tiesības spēlēt C līgā, bet dueļu zaudētāji pārcelsies uz D līgu.

UEFA Nāciju D līgas komandas

  • 1. grozs: Kazahstāna/Moldova, Kipra/Igaunija, Lihtenšteina, Malta
  • 2. grozs: Latvija, Sanmarīno, Andora

Četru komandu grupā divas komandas būs no 1. groza un divas - no 2. groza. Savukārt trīs komandu grupā būs divas komandas no 1. groza un viena - no 2. groza.

Atgādinām, ka nākamgad ziemā Katarā plānotā FIFA Pasaules kausa finālturnīra dēļ 2022. gadā būs izmaiņas arī starptautisko izlašu spēļu kalendārā. UEFA Nāciju līgas spēles nākamgad notiks jūnijā (četras spēļu dienas) un septembrī (divas spēļu dienas). Neatkarīgi no komandu skaita grupā visas komandas aizvadīs divu apļu turnīru, tiekoties ar katru pretinieku pa reizei savā laukumā un viesos.

Tāpat vēršam uzmanību uz to, ka Euro 2024 kvalifikācijas kārtība vēl nav apstiprināta. Tātad vēl nav zināms, vai UEFA Nāciju līgas rezultātiem būs ietekme uz kvalificēšanos 2024. gada Eiropas čempionātam. Pašlaik tiek plānots, ka Euro 2024 kvalificēšanās kārtība tiks apstiprināta 2022. gada jūnijā.