Latvijas Futbola federācija (LFF) uzsākusi balsu apkopošanu, nosakot 2021. gada Latvijas futbola izcilniekus kopumā 31 nominācijā. Kā ierasts, uzvarētāji laureātu nominācijās tiks noteikti, apkopojot plašu Latvijas futbola sabiedrības pārstāvju iesniegtās balsis. Starp balsotājiem attiecīgajās nominācijās ir LFF komitejas un valde, treneru padomes, klubu, komandu un akadēmiju pārstāvji, sporta žurnālisti un iesaistītās organizācijas.

Balsojuma norises termiņš ir šīgada 30. decembris, bet uzvarētāju izziņošana paredzēta ap nākamā gada janvāri.

Šogad nomināciju klāstu papildinājušas divas jaunas balvas – jaunatnes labākais telpu futbolists (balva nosaukta Raimonda Valta vārdā) un labākais telpu futbola tiesnesis.

Saskaņā ar 2021. gada laureātu noteikšanas nolikumu septiņas balvas paredzētas jaunatnes futbola nominācijās, divas - mediju blokā, deviņas - sacensību nominācijās, sešas nominācijas virslīgas pārstāvjiem, kā arī piecas balvas gada izcilnieku segmentā. Tāpat divas specbalvas paredzētas aizvadītās sezonas virslīgas un 1. līgas turnīru labākajiem vārtu guvējiem.

Ar pilnu nomināciju sarakstu un balsošanas kārtību iespējams iepazīties ŠEIT.

Balsojumu organizē LFF sadarbībā ar laureātu noteikšanas procesā iesaistītajām organizācijām un personām. Balsojums ir atklāts, tas tiek organizēts un pieņemts elektroniski un/vai personīgi, sazinoties ar katru balsotāju. Uzvarētāji visās nominācijās tiks paziņoti pēc rezultātu apkopošanas. Informācija par laureātu izziņošanas laiku un formu sekos atsevišķi.

Ar iepriekšējo gadu balvu ieguvējiem iespējams iepazīties ŠEIT.