No ceturtdienas, 2. decembra, tiek uzsākts klubu licencēšanas process 2022. gada klubu sacensībām – UEFA turnīriem, "Optibet" Virslīgas un "Optibet" Nākotnes līgas čempionātiem, kā arī Sieviešu futbola līgas čempionātam.

Visa ar procesu saistītā dokumentācija un informācija atrodama ŠEIT.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu licencēšanas kritērijos ir veiktas atsevišķas izmaiņas, kas sīkāk izskaidrotas zemāk.

Juridiskie kritēriji | Papildināts regulējums, kas nosaka licences pretendenta veicamās darbības gadījumā, ja futbola klubam mainās īpašnieki vai arī īpašnieku loks tiek papildināts/mainās kluba valde. Turpmāk jebkādu izmaiņu veikšanai būs jāsaņem LFF Klubu integritātes komisijas apstiprinājums.

Sporta kritēriji | Saskaņā ar š.g. 1. decembra LFF valdes lēmumu un jaunā LFF jaunatnes futbola klubu akreditācijas nolikuma pieņemšanu LFF-A un LFF-B licences pretendentiem attiecībā uz 2022. gadu ir noteikts pārejas periods sporta kritēriju izpildei. Tas paredz, ka klubs, kas izcīnījis tiesības piedalīties “Optibet” Virslīgas čempionātā, būs tiesīgs akreditēties dalībai sacensībās ne tikai ar akadēmijas līmeņa jaunatnes struktūru, bet arī kā 1. līmeņa klubs. Šādā gadījumā attiecīgajam klubam ir jāveic 50 000 EUR maksājums. Savukārt esošajiem “Optibet” Virslīgas čempionāta klubiem, kuriem jaunatnes sistēmas akreditēšanas procesā tiek piemērots 1. līmeņa kluba statuss, ir jāveic 100 000 EUR maksājums. Savukārt klubiem, kas pretendē uz dalību nākamās sezonas “Optibet” Nākotnes līgas čempionātā, ir jāatbilst vismaz 3. līmeņa kluba statusam, šādā gadījumā veicot 25 000 EUR maksājumu. Attiecībā uz 2022. gada sezonu akreditācijas process tiek veikts saskaņā ar 2021.-2024. gada jaunatnes futbola klubu akreditācijas nolikumu, savukārt akreditācijas process saskaņā ar jaunajiem noteikumiem sāksies 2022. gada septembrī, kad tiks veikta visu esošo futbola klubu pārakreditācija.

Personāla un administratīvie kritēriji | LFF-A licences pretendentiem pievienota prasība attiecībā uz pirmās komandas vārtsargu treneri.

Finanšu kritēriji | Noteikumi papildināti ar prasību par bankas konta esamību Latvijas Republikas kredītiestādēs, kā arī paplašināts regulējums attiecībā uz klubu finanšu plūsmas kontroli.