Jau pavisam drīz, 10. decembrī, "Playoff Arena" hallē notiks ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu organizētais Rīgas Ziemassvētku kauss 4x4 formātā. Turnīrs plānots 12 komandām, katrai no tām aizvadot pa astoņām spēlēm.

Visas spēles notiks saskaņā ar speciālajiem "mini-pitch" 4x4 formāta noteikumiem, mačam ilgstot piecu līdz desmit minūšu garumā (atkarībā no dalībnieku skaita) t.s. "netīrā" laika (ar 10 metru soda sitienu tiks sodīts katras komandas trešais un nākamais pārkāpums). Sacensību uzvarētāju plānots noteikt pēc līgas principa vienā vai divos etapos, katrai dalībniecei ar katru tiekoties vienu reizi.

Pieteikumi līdz 6. decembrim jāiesūta uz e-pasta adresi eduards.borisevics@fta.lv, turnīram drīkst pieteikt piecus līdz sešus spēlētājus un ne vairāk kā trīs oficiālās personas. Visiem spēlētājiem un komandu pārstāvjiem jābūt derīgam "Covid-19" pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātam, tāpat pieteikumā atļauts iekļaut maksimums vienu futbolistu, kas bijis pārstāvēts 2021. gada Latvijas futbola virslīgā vai 2021./2022.gada Latvijas telpu futbola virslīgā.

Sacensību sākums "Playoff Arena" (Kauguru iela 6) plānots pēc pulksten 18.00, bet laureātu sveikšana – ap pulksten 21.00. Turnīra trīs labākās komandas saņems apbalvojumus no organizatoriem, tāpat patīkami pārsteigumi gaida pilnīgi visus turnīra dalībniekus.

Turnīra uzdevumi ir aktīva dzīvesveida un futbola popularizēšana amatieru vidū, palīdzēšana sagatavoties ziemas turnīriem, kā arī stiprāko 4x4 formāta komandu noteikšana.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija