Pēc 2022. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas pēdējās kārtas spēles Gibraltārs - Latvija mūsu valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs atbildēja uz Latvijas mediju jautājumiem.

"Gatavojoties šai spēlei, saskārāmies ar divām problēmām. Savainojumu un citu iemeslu dēļ ne visi bija gatavi spēlēt, tāpēc mums nācās izvēlēties centra pussargu pāri, kas kopā nekad nav spēlējuši. Domāju, tas ir viens no iemesliem, kāpēc spēles sākumā šajā centra zonā ne pārāk labi izskatījāmies, devām Gibraltāra izlasei veikt kvalitatīvas pārejas no aizsardzības uzbrukumā. Tai pat laikā esmu priecīgs, ka galu galā guvām diezgan pārliecinošu uzvaru. Protams, ka gribējām uzvarēt pārliecinošāk.

Ielaistie vārti kopumā bija ne tikai vienas individuālās kļūdas problēma. Bija pozicionālu kļūdu kopums, kas neļāva noreaģēt uz situāciju. Bija jāpārslēdzas uz pavisam cita veida spēli, ne tādu, kāda bija Norvēģijā, kad pretinieks būtībā dominēja.

Ceru, ievērojāt, ka šajā spēlē arī sākumsastāvā bija spēlētāji, kuri ne vienmēr tādi bija. Mana pieeja ir tāda, ka izlasei jāspēlē optimālā sastāvā ar tobrīd labākajiem spēlētājiem. 

Vērtējot ciklu kopumā, ir sperts solis uz priekšu. Progresējuši puiši, visa komanda. Skaidrs, ka atsevišķās spēlēs varējām tikt arī pie cita rezultāta. Esam spēruši būtisku soli uz augšu. Tā ka šo ciklu kopumā vērtēju pozitīvi.

Mārtiņš [Ķigurs] kopumā ir tehnisks un talantīgs spēlētājs. Esmu pateicīgs, ka vairāku spēlētāju prombūtnē viņš uzņēmās spēles veidošanas iniciatīvu. Taču pēc savas stilistikas viņš ir vairāk citas pozīcijas spēlētājs. Atsevišķās epizodēs viņa darbības bija konkrētajai pozīcijai mazliet avantūriskas, bet es noteikti viņam neko nepārmetīšu. Viņš strādāja komandas interesēs."