Savā pēdējā 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē Latvijas nacionālās izlase otrdien izbraukumā ar rezultātu 3:1 (1:1) uzvarēja Gibraltāru.

Latvijas izlases sākumsastāvā diskvalificēto Eduardu Emsi aizstāja Igors Tarasovs, bet citviet izvēlētais virknējums bija identisks pirms pāris dienām Norvēģijā redzētajam, ieskaitot sejas traumu guvušo vārtsargu Robertu Ozolu.

Spēle sākās ar vairākiem laukuma saimnieku uzbrukumiem, kas gan draudus vārtiem neradīja. Tomēr septītajā minūtē pēc Mārtiņa Ķigura zaudētās bumbas meistarīgi soda laukumā nospēlēja Līams Volkers, triecot to tīklā un panākot 1:0 mājinieku labā. Latvijas izlase pēc šī pavērsiena ieguva bumbas kontroli un vairākos uzbrukumos smailē izvirzīja Robertu Uldriķi, kurš pie sitieniem pa vārtiem netika. Mača 25. minūtē viņam tomēr izdevās nospēlēt izšķirošu lomu, kad ar krūtīm precīzi bumba tika nomesta pa sitienam Vladislavam Gutkovskim – 1:1. Viņam piektie vārti valstsvienībā.

Turpinājumā vēlreiz notikumu epicentrā bija Uldriķis, kuram Alvja Jaunzema centrējumu pārvērst vārtu guvumā patraucēja vien vārtsarga lieliskā reakcija. Puslaika beigās Latvijas izlasei piederēja bumbas kontrole, tomēr saraustītajā spēles ritējumā vārtu gūšanas iespējas vairs netika izveidotas.

Otrais puslaiks sākās ar Vladimira Kameša iešanu laukumā Jaunzema vietā, kā arī ar Uldriķim piešķirto dzelteno kartīti jau pirmajā otrā puslaika minūtē. Tieši viņš 55. minūtē izvirzīja Latvijas izlasi vadībā, kad pēc stūra sitiena izspēles veiksmīgi soda laukumā nospēlēja Kaspars Dubra, bet Roberts trieca bumbu vārtos no gaisa. Dubra aizvadīja savu jubilejas – piecdesmito – spēli Latvijas valstsvienībā.

Pēc iegūtās vadības Latvijas izlase pazaudēja bumbas kontroli, un pie tās pārliecinoši tika pretinieki, iegūstot iniciatīvu. Latvijas izlase centās spēlēt agresīvi, Kamešam 66. minūtē saņemot brīdinājumu, tomēr sāncenši varēja lepoties ar biežākiem un izvērstākiem uzbrukumiem. Spēles ritējumu Dainis Kazakevičs centās mainīt ar spēlētāju rokādēm, sūtot laukumā Raimondu Krolli Uldriķa vietā un Krišu Kārkliņu Ķigura vietā. Tas deva rezultātu, jo 75. minūtē pēc teicama Roberta Savaļnieka reida tieši Krollis ar galvu sita vārtu tālajā stūrī un dubultoja Latvijas izlases pārsvaru.

Atlikušajā laikā Latvijas izlase pārliecinoši kontrolēja laukumā notiekošo, lai arī aizsardzībā komandai joprojām bija daudz darāmā. Vēl vienu reizi bumba pēc Gutkovska sitiena nokļuva sāncenšu vārtos, tomēr tika fiksēts aizmugures stāvoklis. Pēdējās minūtēs laukumā tika sūtīts Renārs Varslavāns, kuram tā bija otrā pieredze valstsvienībā.

Ar deviņiem punktiem desmit spēlēs Latvija savā grupā finišēja piektā, no ceturtās pozīcijas ieguvējas Melnkalnes atpaliekot par trim punktiem. Gibraltāra izlase pie punktiem netika.

Iepriekšējā sestdienā Latvijas izlase iepriecināja ar sniegumu un punktu Norvēģijā (0:0), kamēr Gibraltārs izbraukumā ar 0:6 atzina Turcijas pārākumu. Septembrī Rīgā viesus no Gibraltāra latvieši arī uzvarēja ar rezultātu 3:1, panākumu nodrošinot pamatlaika pēdējās piecās minūtēs.

Kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase pie punktiem tika mačos pret četriem pretiniekiem. Kā vienīgā Latviju abās tikšanās reizēs apspēlēja grupas uzvarētāja Nīderlande.

FOTO GALERIJA:

LABĀKO EPIZOŽU VIDEO: