Pēc vairāk nekā mēnesi ilgas pauzes, kas saistīta ar Ministru kabineta (MK) pieņemtajiem lēmumiem par ārkārtējās situācijas izsludināšanu un ieviestajiem ierobežojumiem Covid-19 infekcijas ierobežošanai, atsāksies "Optibet" telpu futbola Virslīgas regulārā čempionāta norise. Komandas līdz 16. oktobrim paguva izspēlēt divas kārtas, bet nākamie čempionāta mači paredzēti no 20. novembra.

Ņemot vērā 11. novembrī pieņemtos grozījumus MK noteikumos, Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde lēmusi atjaunot sacensību norisi. Čempionāts norisināsies epidemioloģiski drošā vidē, ievērojot sekojošus nosacījumus:

  • Visiem sacensību dalībniekiem (spēles protokolā iekļautajām personām) ir jābūt derīgam vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātam, kas ir jāuzrāda spēles inspektoram vai delegātam pirms spēles;
  • Līdz 15. decembrim sacensībās drīkst piedalīties personas ar Covid-19 testēšanas sertifikātu vai izglītības iestādes skrīninga ietvaros veiktu negatīvu Covid-19 testa rezultātu tajā gadījumā, ja persona ir uzsākusi vakcināciju pret Covid-19;
  • Ārkārtējās situācijas darbības laikā sacensības notiek bez skatītāju klātbūtnes. Papildus spēles protokolā iekļautajām personām spēles norises vietā var atrasties 15 akreditētas personas no laukuma saimnieku puses, 5 personas no viesu komandas puses un 5 personas no LFF puses, kas ir iesaistītas spēles organizēšanā. Minētajām personām ir jābūt derīgam vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātam.

Visas pārējās prasības sacensību un treniņu organizēšanai nosaka MK rīkojums Nr. 720 un MK noteikumi Nr. 662.

Latvijas telpu futbola sacensību aktualitātēm, rezultātiem un apskatiem iespējams sekot līdzi Facebook, Instagram un YouTube platformās.