Par "Optibet" Virslīgas čempionāta uzvarētāju sestdien pirmoreiz kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva RFS futbolisti.

Čempionu tituls izšķīrās sezonas pēdējā kārtā, pirms kuras RFS komandai bija divu punktu pārsvars pār "Valmiera FC". Kamēr RFS viesojās pie BFC "Daugavpils" komandas, valmierieši pretinieku laukumā tikās ar iepriekšējo trīs gadu čempioniem "Riga FC".

RFS komanda titulu nodrošināja, pateicoties panākumam ar 2:0. Vārtus guva Andrejs Iličs un Tomašs Šimkovičs. Tikmēr mačs "Skonto" stadionā noslēdzās bez gūtiem vārtiem - 0:0.

RFS klubs pirms tam reizi bija ieguvis čempionāta bronzas medaļas, bet iepriekšējos divos gados – sudraba godalgas. Valmieras klubs pērn tika pie savām pirmajām bronzas medaļām, bet šosezon pirmoreiz kaklā kar sudraba godalgas.

Turnīra noslēdzošajā kārtā noskaidrojās arī trešās vietas ieguvējs, un par to kļuva FK "Liepāja", kas, pateicoties panākumam viesos pār FK "Spartaks" ar 1:0, par punkta tiesu apsteidza "Riga FC".

Ar 14 gūtiem vārtiem par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva Leonels Vambā no FK "Spartaks", bet 12 reizes izcēlās Raimonds Krollis un Ibrahima Sovs no "Valmiera FC".