Ņemot vērā gan Covid-19 pandēmijas radītos ierobežojumus, gan izaicinājums vietējai futbola infrastruktūrai novembra mēnesī, Latvijas nacionālajai izlasei pilnvērtīgam darbam treniņos pirms gada noslēdzošajām spēlēm nekādu būtisku šķēršļu nav, ceturtdien preses konferencē pauda izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Kā ziņots, iepriekš nosaukti 24 spēlētāji, kuri uzaicināti uz valstsvienības treniņnometni novembrī. Tās gaitā mūsu futbolisti aizvadīs savas pēdējās divas spēles FIFA 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijā - 13. novembrī izbraukumā pret Norvēģiju un 16. novembrī viesos pret Gibraltāru.

"Ņemot vērā gan Covid-19 ierobežojumus, gan novembra mēneša specifiku, bija zināmas bažas, tomēr visi jautājumi ir atrisināti. Pirmās četras dienas gatavosimies "Daugavas" stadionā Rīgā, bet divas dienas pirms mača dosimies uz Norvēģiju. Būtisku šķēršļu no infrastruktūras vai organizatoriskā viedokļa šobrīd nav," skaidroja treneris. "Uz nometnes sākumu izlasē būs tikai viens cilvēks, kurš nebūs uzsācis vakcinēšanās procesu. Uz viņu attieksies zināmi ierobežojumi izlases treniņos Latvijā."

"Roberts Ozols nav spēlējis pēdējos mačus savainojuma dēļ. Skatīsimies, kā situācija attīstīsies nometnes laikā. Lai arī Jānis Ikaunieks ir izgājis laukumā nesenākajā Somijas čempionāta spēlē, tomēr esošā trauma ir saasināta. Pilnvērtīgam treniņprocesam viņš nav gatavs. Tāpat arī Pāvels Šteinbors joprojām ārstējas un netrenējas, kamēr Kristers Tobers ir atsācis treniņus vien pirms pāris dienām. Viņa gatavības līmenis vēl nav atbilstošs," situāciju ar atsevišķiem spēlētājiem komentēja D. Kazakevičs.

"Priecājamies par Roberta Uldriķa un Vladislava Gutkovska sekmēm savos klubos, priecājamies par Kaspara Dubras līdera statusu savā komandā, tāpat arī par Latvijas čempionu titula cīņā iesaistītajiem RFS un "Valmiera FC" klubu spēlētājiem. Kopumā šis periods starp izlases spēlēm lielākajai daļai valstsvienības kandidātu ir bijis ar plus zīmi," izcēla treneris. "Koncentrējamies tam, lai veiksmīgi aizvadītu pēdējās šī cikla spēles. Pēc tam gaidīsim UEFA Nāciju līgas izlozi, lai uzzinātu mūsu nākamos pretiniekus, un pēc tam pieņemsim lēmumus par izlases plāniem 2022. gadā."

Preses konferencē treneris atbildēja arī uz jautājumiem par sava līdzšinējā darba vērtēšanu un uzdevumu sasniegšanu, Raivja Andra Jurkovska iespējām palīdzēt komandai, Vladislava Fjodorova spēļu prakses trūkumu, attieksmi pret konkrētiem klubiem, Eduarda Daškeviča un Aleksandra Melgalvja izredzēm spēlēt izlasē.

PRESES KONFERENCES IERAKSTS: