2021. gada oktobrī Latvijas Futbola federācija (LFF) un globālais līderis loģistikas nozarē DHL vienojušies par sadarbību atbalsta akcijās izglītošanai par krūts un prostatas vēža apzināšanās jautājumiem. Abas organizācijas apvienoja resursus kampaņu atbalstam ar mērķi veicināt Latvijas sabiedrības izpratni un izglītotības līmeni par ietekmi uz abu dzimumu veselību.

Akcijas ietvaros publiskās izsolēs nonāca Latvijas izlases autentiskie spēļu krekli no mačiem ar Turciju un Nīderlandi, kā arī DHL īpašais krekls. Izsoļu rezultātā akcijas ietvaros iegūti 4306 eiro, kas tiks nodoti onkoloģisko pacientu atbalsta biedrībai "Dzīvības koks" - medikamentu, izmeklējumu un ārstēšanas apmaksai vēža skartajiem pacientiem.

Katru gadu oktobris ir krūts vēža apzināšanās mēnesis – vispasaules kampaņa, kurā piedalās tūkstošiem organizāciju, lai uzsvērtu krūts vēža izpratnes un izglītošanas par to nozīmi. Savukārt novembrī ar līdzīgām akcijām tiek akcentēta prostatas vēža tēma un vīriešu veselības pārbaudīšanas nepieciešamība. Visu saistīto kampaņu mērķis ir izglītot pēc iespējas vairāk cilvēku par šīm slimībām un nepieciešamību veikt regulāras veselības pārbaudes.

"Rosināt domāt par risku apzināšanos, savlaicīgu profilaksi un vispārējām rūpēm par veselību ir viens no šīs kampaņas mērķiem. Sadarbība ar spēcīgiem partneriem ir būtiski paplašinājusi uzrunāto auditoriju. Prieks par to, ka sabiedrība ir iesaistījusies arī ziedojumu kampaņā un kreklu izsolē, un mēs kopā biedrībai "Dzīvības koks" esam piesaistījusi papildus finansējumu 4306 EUR apjomā," atklāj "DHL Express" vadītājs Latvijā Krists Ezeriņš.

"Ir prieks un gandarījums, ka šīs akcijas rezultātā būs sociāls ieguvums plašākai sabiedrībai. Tas lieku reizi apliecina, ka futbols ir kaut kas vairāk, tas sniedz emocijas un iedvesmu ne tikai cilvēkiem laukumos, ne tikai tiem, kas ir laukuma malā, ne tikai līdzjutējiem tribīnēs un pie televīzijas ekrāniem, bet arī ārpus futbola fanātiķu loka," norādīja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. "Turklāt papildus vērtību tam piešķir sadarbība. Kā zinām, futbols ir komandu sporta veids, un cīņā ar vēzi nepieciešama visas sabiedrības iesaiste. Esam pateicīgi DHL par aktīvu iestāšanos cīņā pret vēža apkarošanu. Vienmēr ir vieglāk, ja komandā ir vēl kāds uzticams partneris, uz kuru vienmēr paļauties."