Edgars Pukinsks no šīgada 1. decembra pametīs Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretāra amatu. Par to 1. novembrī informēta LFF valde, kas jautājumu par nākamo federācijas ģenerālsekretāru un saistītos jautājumus skatīs nākamajā valdes sēdē.

LFF valde pirmdien uzklausīja E. Pukinsku un diskutēja par turpmākajiem soļiem, kā nākotnē uzturēt abu pušu sadarbību jaunā formā.

"Atrašanos futbolā un iespēju tajā strādāt vienmēr esmu uzskatījis par privilēģiju, un tā tas ir bijis neatkarīgi no lomas - amatieru futbolists, bērnu vai studentu treneris, menedžeris, vadītājs vai funkcionārs. Lai gan noiets ir garš ceļš un paveikts ir daudz, man īpašs šķiet tieši pēdējo divu gadu nogrieznis, kad organizācijā ir atgriezta stabilitāte gan finansēs, gan sportiskajā ziņā, gan ikdienas procesos. Tāpēc vēlos teikt lielu paldies visiem kolēģiem, ar kuriem strādāts plecu pie pleca - valdei, komitejām un jo īpaši administrācijai. Tāpat liels paldies kolēģiem no Staiceles bāzes, kuri šajā laikā spējuši būtiski uzlabot tās darbību," pauž E. Pukinsks. "Īpaši vēlu izdošanos mūsu izlasēm - gan sieviešu, gan vīriešu. Lai gan tas nav viss Latvijas futbols, tas ir spilgts indikators, vai ar futbola sistēmu, masveidību, saturisko kvalitāti un fokusu viss ir kārtībā."

"Lēmums pieņemts pēc sarunām ar LFF prezidentu, valdi un atsevišķiem kolēģiem, secinot, ka federācijas un Latvijas futbola tālākās attīstības interesēs ir jaunu ideju ieplūšana federācijas ikdienā," skaidro E. Pukinsks. "Vēlos arī turpmāk sadarboties ar LFF un, cerams, būt tai noderīgs stratēģisko mērķu izvirzīšanā un sasniegšanā."

"Vēlos pateikties Edgaram par paveikto un ieguldīto mūsu līdzšinējā kopīgajā darba laikā. Kļūstot par LFF prezidentu, nevarēju vēlēties sev līdzās futbola procesos zinošāku profesionāli. Uzskatu Edgaru par vienu no spēcīgākajiem Latvijas sporta vides funkcionāriem, un viņa paveiktais vairākās Covid-19 un citās krīzes situācijās, kurām esam bijuši pakļauti pēdējos gados, ir nenovērtējams. Mēs noteikti turpināsim sadarbību arī nākotnē, jo ar tādām zināšanām par Latvijas futbola procesiem un darbaspējām, kādas ir Edgaram, lepoties var tikai retais," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko.

LFF prezidents nākamajā valdes sēdē aicinās skatīt jautājumu par LFF stratēģiskās padomes izveidošanas tālāku virzību. Tā ir iniciatīva, kas minēta prezidenta programmā un apstiprināta pagājušā gada jūlijā ar mērķi visiem LFF ilgtermiņa lēmumiem nodrošināt maksimāli spēcīgu un kompetentu stratēģisko atbalstu.

"Esmu pārliecināts, ka administrācijas ikdienas procesi būs ieguvēji, šajā atbildīgajā amatā stājoties cilvēkam ar jaunām idejām un jaunu pieeju," piebilst V. Ļašenko, kurš nākamajā LFF valdes sēdē plāno izvirzīt kandidātu ģenerālsekretāra amatam.

LFF ģenerālsekretāra pienākumus E. Pukinsks ar trīs mēnešu pārtraukumu 2019. gada vidū pilda kopš 2018. gada aprīļa. Federācijas darbā viņš bijis iesaistīts kopš 2007. gada, sākot kā jauniešu izlašu un treneru izglītības administrators, bet vēlāk kļūstot par izpilddirektoru.