Latvijas WU-19 meiteņu izlase piektdien savā otrajā spēlē 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas turnīrā tikās ar mājinieci Horvātiju, cīņas gaitā nenosargājot vienu vārtu pārsvaru un piekāpjoties pretiniecēm ar rezultātu 1:3 (1:1).

Salīdzinot ar turnīra pirmo spēli, galvenais treneris Viktors Vicehovskis komandas sākumsastāvā bija veicis vienu izmaiņu – Sanijas Dreimanes vietā laukumā devās Evelīna Freidenfelde.

Latvijas izlasei kā pirmajai izdevās izvirzīties vadībā, kad 30. minūtē precīza bija Anastasija Poļuhoviča, tomēr līdz iešanai atpūtā mājinieces prata atjaunot līdzsvaru, turklāt to paveica pirmā puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē. Alīnu Skļemenovu mūsu komandas vārtos pārspēja Karla Šabašova.

Vadību horvātietes pārņēma 58. minūtē, kad izcēlās Lūcija Domazeta, bet 78. minūtē pārsvaru nostiprināja Antonela Blaževiča.

Turnīra pirmajā kārtā Latvijas jaunietes ar 0:3 piekāpās Kosovai, kamēr Horvātija ar 2:0 apspēlēja Lihtenšteinu. Cits otrās kārtas mačs starp Kosovu un Lihtenšteinu piektdien beidzās 2:1 par labu Kosovas jaunietēm.

Noslēdzošo spēli pret Lihtenšteinu latvietes aizvadīs pirmdien.

Sacensības vienlaikus notiek gan pēc formāta, kāds ir UEFA Nāciju līgā, spēcīgākajām komandām spēlējot A līgā, bet rangā zemāk esošajām - B līgā, gan kā kvalifikācija 2022. gada finālturnīram. Latvijas izlase sacenšas B līgas 5. apakšgrupā. Grupas uzvarētāja un labākā no otrās pozīcijas ieguvējām kvalificēsies spēcīgākajai jeb A līgai, no kuras būs iespēja izcīnīt vietu finālturnīrā. Kvalifikācijas otrā kārta tiks aizvadīta 2022. gada pavasarī. WU-19 izlasēm finālturnīrs ar astoņu komandu dalību nākamajā vasarā notiks Čehijā.