BFC "Daugavpils" komanda trešdien izbraukumā UEFA Jaunatnes līgas sacensībās ar rezultātu 0:2 (0:1) zaudēja FC "Minsk" vienībai no Baltkrievijas, noslēdzot savu debijas sezonu turnīrā.

Pirmajā puslaikā bumba viesu vārtos nokļuva pēc pašu vārtsarga Ņikitas Šaraņina pieskāriena, bet pašās cīņas beigās mājinieku pārsvaru nostiprināja Pāvels Ivašins.

Minskas jaunie futbolisti divu spēļu summā bija pārāki ar rezultātu 6:0. Abas komandas sacentās UEFA Jaunatnes līgas nacionālo čempionu zara pirmajā kārtā.

Baltkrievijas pārstāvji novembrī otrajā kārtā tiksies ar Ziemeļmaķedonijas "Shkëndija" un Splitas "Hajduk" no Horvātijas pāra spēcīgāko komandu. Kopumā astoņas komandas, kas pārvarēs abas nacionālo čempionu zara kārtas, nopelnīs iespēju sacensties ar komandām, kas spēkojas UEFA Čempionu līgas zarā (pieaugušo turnīrā startējošo klubu jauniešu komandas).

Vietu turnīrā BFC "Daugavpils" nopelnīja, pateicoties pērn iegūtajam titulam Latvijas jaunatnes čempionāta U-18 Elites grupā. Šī bija trešā reize vēsturē, kad Latvija bija pārstāvēta Eiropas prestižākajā klubu futbola turnīrā jauniešiem.

Foto: BFC "Daugavpils"