Trešdien un ceturtdien tika aizvadītas noslēdzošās šīs sezonas spēles Sieviešu futbola līgā (SFL). Kamēr Rīgas Futbola skola jau pirms laba laika bija garantējusi čempionu titulu, pēdējā kārtā sudraba un bronzas medaļas sev sarūpēja attiecīgi SK "Super Nova"/RTU un Liepājas Futbola skolas komandas.

Sudraba medaļas SK "Super Nova"/RTU sev nodrošināja trešdien, kad Ķekavā ar 6:0 tika pārspētas FK "Auda" futbolistes. Savukārt ceturtdien uz kopvērtējuma trešo vietu pakāpās Liepājas Futbola skola, kas ar 3:1 viesos apspēlēja FK "Olaine" komandu un izmantoja FS "Metta" zaudējumu duelī ar Rīgas Futbola skolu – 0:2.

Rīgas Futbola skola līdz ar to uzvarēja visās 15 sezonas spēlēs, iekrājot 45 punktus, bet SK "Super Nova"/RTU čempionātu noslēdza ar 27 punktiem. Par trim mazāk izcīnīja liepājnieces, vēl par diviem mazāk FS "Metta" kontā, olainietes tika pie 11 punktiem, bet FK "Auda" savā debijas sezonā SFL turnīrā ieguva četrus punktus.

Izceļams, ka arī SK "Super Nova"/RTU komandai šī bija debijas sezona SFL turnīrā. Pērn vienība bija labākā Sieviešu futbola 1. līgas sacensībās. Savukārt liepājnieces augstākajā līgā atgriezās pēc divu gadu pārtraukuma. Kopumā SFL turnīra dalībnieku skaits salīdzinājumā ar pagājušo gadu bija palielinājies par diviem.

Rīgas Futbola skola ir tituliem bagātākā komanda SFL vēsturē. Arī laika posmā no 2013. līdz 2018. gadam čempionu tituls nemainīgi piederēja Pārdaugavas komandai, bet 2019. gadā par labāko valstī kļuva FK "Dinamo Rīga".

Kā ziņots, Covid-19 ierobežošanas pasākumu rezultātā sezonu priekšlaicīgi noslēdzis Sieviešu futbola 1. līgas čempionāts, kurā 12 komandas paguva aizvadīt pa astoņiem mačiem. Vietu sadalījums tika noteikts ar koeficienta palīdzību – zelta medaļas izcīnīja Rīgas Futbola skola-2, pie sudraba tika FK "Iecava", bet bronzu nodrošināja BFC "Daugavpils".

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi: