Latvijas nacionālā izlase 11. oktobrī aizvadīja noslēdzošo mājas spēli 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, "Daugavas" stadionā Rīgā tiekoties ar Turciju. Nenosargājot vienu vārtu pārsvaru un izšķirošos vārtus ielaižot mača kompensācijas laikā, Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:2 (0:0).

Latvijas izlases sākumsastāvā, salīdzinot ar spēli pret Nīderlandi, tika veikta viena izmaiņa – laukumā atgriezās diskvalifikāciju izcietušais Vladislavs Gutkovskis, bet Mārtiņš Ķigurs maču uzsāka no rezervistu soliņa.

Jau spēles trešajā minūtē brīdināts Latvijas izlases rindās tika Alvis Jaunzems, tomēr cīņas ievads Latvijas izlasei izdevās pārliecinošs – vairākas pārtvertas bumbas un pirmie sāncenšu vārtu apdraudējumi. Pēc viena no stūra sitieniem turki izsita bumbu no savu vārtu līnijas. Pirmo 16 minūšu laikā Latvijas futbolisti pie pretinieku vārtiem nopelnīja kopumā četrus stūra sitienus, kamēr otrā laukuma pusē visi pretinieku raidījumi tika bloķēti.

Roberts Ozols pirmo sitienu atvairīja 25. minūtē, kad viņam bija jāpapūlas pēc Turcijas izlases tālšāviena, un arī pāris minūtes vēlāk viņa miers tika patraucēts no tālās distances. Puslaika otrajā pusē spiediens uz Latvijas izlases vārtiem pieauga, tomēr arī laukuma saimnieki ik pa laikam tik pie bumbas kontroles un bīstami pietuvojās sāncenšu soda laukumam. Puslaika beigās Latvijas izlase atkal izlīdzināja spēles gaitu un vairākas reizes bija tuvu bīstamiem sitieniem pa vārtiem, tomēr allaž patraucēja kļūdas bumbas apstrādē.

Otrā puslaika pirmajās minūtēs izcelties varēja Roberts Uldriķis, tomēr viņa sitiens no vārtu priekšas neizdevās spēcīgs. Cīņa pēc puslaika pārtraukuma atsākās agresīvi, kas gādāja par emocionāliem notikumiem laukumā. Brīdināts tika Antonijs Černomordijs, bet bumba pēc turku izpildītā stūra sitiena lidoja gar pašu Ozola sargāto vārtu stabu. Atklāt rezultātu varēja arī Latvija, tomēr pēc lieliskas saspēles un Raivja Andra Jurkovska piespēles tukšo pretinieku vārtu priekšā neviena mājinieka neatradās. Kopumā Latvijas futbolisti trupināja spēlēt asi un uzbrūkoši.

Pusstundu pirms mača beigām laukumā tika sūtīti Mārtiņš Ķigurs un Igors Tarasovs, nomainot Artūru Zjuzinu un Uldriķi. Spēles temps kļuva mierīgāks, līdz 70. minūtē spēcīgs centrējums padevās Robertam Savaļniekam, un cīņā par bumbu tā pēc Meriha Demirala pieskāriena ielidoja pretinieku vārtos. Turcijas izlase pēc zaudētājiem vārtiem tūdaļ atbildēja ar vairākiem bīstamiem uzbrukumiem, un viens no tiem 76. minūtē ļāva Serdaram Dursunam atjaunot neizšķirtu.

Latvijas izlases sastāvā spēlē, nomainot Alvi Jaunzemu, iesaistījās Daniels Ontužāns, bet Raimonds Krollis nomainīja Gutkovski. Laukuma saimniekiem izdevās samazināt pretinieku uzbrukumu apgriezienus un pašiem izveidot vairākus bīstamus uzbrukumos, tomēr tajos pietrūka precīzas noslēdzošās darbības. Mača 86. minūtē skaistā stilā Latvijas izlasi no zaudētiem vārtiem glāba Ozols, un arī turpinājumā vairākās ļoti saspringtās situācijās mājiniekiem izdevās savus vārtus nosargāt. Tāpat komanda neizmantoja vairākas labas pretuzbrukumu iespējas.

Turcijas izlasei veiksme uzsmaidīja mača kompensācijas laikā, kad pēc VAR pārbaudes uz Latvijas komandas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. To realizēja Buraks Jilamzs, atnesot savai komandai dramatisku uzvaru.

Abu komandu tikšanās pirmajā aplī Turcijā noslēdzās neizšķirti 3:3. Tas bija sestais savstarpējais mačs pēc kārtas, kurā Turcijas futbolisti nebija pratuši apspēlēt latviešus.

Kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase noslēgs ar divām izbraukuma spēlēm novembrī pret Norvēģiju un Gibraltāru.

Ar pieciem punktiem astoņās spēlēs Latvijas izlase savā grupā ieņem piekto vietu, kamēr Turcija ar 15 punktiem ir trešā.

FOTO GALERIJA: