Pagājušajā nedēļā pēc ilgāka piespiedu pārtraukuma, kas saistīts ar pandēmijas ietekmi, Latvijas Futbola federācija (LFF) organizēja sieviešu futbola attīstības vizīti. Kopā ar bijušo Latvijas nacionālās izlases aizsardzi Elīzu Spruntuli tika apciemotas Bauskas BJSS jaunās futbolistes.

Paraugtreniņā piedalījās 14 meitenes no 1. un 2. klases. Futbola komandas rīcībā nonāca inventāra komplekts ikdienas treniņu pilnveidošanai, bet jaunās futbolistes tika pie dāvanām un piemiņas veltēm.

"Man bija tas prieks atgriezties savā dzimtajā pilsētā Bauskā, iepazīties ar mūsu jaunajām futbolistēm, apmainīties pieredzē ar treneri Ievu, manu bijušo komandas biedreni, kā arī novērtēt jauno 2. vidusskolas stadionu, novadīt paraugtreniņu un iegūt neaizmirstamas emocijas. Treniņu sākām jaudīgi ar jautru spēli, turpinājumā pievienojot futbola bumbas, kas nemaz nebija tik viegls uzdevums. Sekoja neliela komandas saliedēšanas spēle, un jau bija pienācis laiks futbolam, kas viennozīmīgi bija jautrākā treniņa daļa. Spēle bija sadalīta četrās daļās, mainot spēles noteikumus un pielāgojot intensitāti. Kad treniņš galā, laiks aprunāt, ko treniņā paveicām, kāpēc izvēlēties futbolu un ko tas mums dod. Vien pāris minūtes pēc treniņa saņēmu ziņu no Annijas mammas Lauras - patīkami dzirdēt, ka, aizejot mājās, meitenes bija emocijām pilnas un motivētas turpināt iesākto ceļu futbolā. Arī man bija līdzvērtīgas emocijas - spilgtas un motivējošas. Futbols ir emocijas, atmiņas un prieks ikvienam iesaistītajam," Bauskā pieredzēto komentē E. Spruntule.

"Vēlos izteikt lielu pateicību mūsu meiteņu futbola komandas vārdā par tiešām iedvesmojošu treniņu un mazu ieskatu tajā, ko nozīmē būt lielajā sportā un kā sasniegt mērķus. Bija liels prieks redzēt meiteņu acīs interesi, vēlmi darboties, ieklausīties un kļūt arvien labākām. Meitenēm bija iespēja iepazīt Latvijas izlases spēlētāju, kopā darboties un uzzināt atbildes uz visiem sev interesējošiem jautājumiem par karjeru, sasniegumiem un pieredzi. Pasākuma beigās mūs sagaidīja jauka noslēguma balva - futbola inventārs -, kas noteikti meitenēm radīja vēl lielāku motivāciju nākt, censties un nepadoties," pauž Bauskas BJSS komandas trenere Ieva Šteinberga.

Līdzīgi sieviešu futbola attīstības braucieni un meiteņu futbola festivāli iepriekš notikuši Rīgā, Olainē, Balvos, Liepājā, Iecavā, Piņķos, Ventspilī, Talsos, Siguldā, Jelgavā, Ugālē, Ludzā, Gulbenē, Priekuļos, Tukumā un Daugavpilī.

FOTO GALERIJA: